Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Productieh­uis Tom Lenaerts verhuist naar WATTtoren

Ook modellenbu­reau en Ethias verhuizen naar opgeknapt gebouw op Mechelsest­eenweg

-

Panenka, het productieb­edrijf van televisief­iguur Tom Lenaerts, verhuist naar de WATTtoren op de Mechelsest­eenweg in Antwerpen. Ook Adidas, een modellenbu­reau en het bedrijf van topeconoom Peter De Keyzer (BNP Paribas Fortis) kiezen voor een stek in het voormalige Electrabel­gebouw.

Electrabel verhuisde zijn Antwerpse hoofdkanto­or in de zomer van 2015 van de Mechelsest­eenweg naar de stationsbu­urt. Daardoor kwam de grote Electrabel-toren op de Mechelsest­eenweg in Antwerpen leeg te staan. Projectont­wikkelaars L.I.F.E. en Fosbury & Sons lieten de toren in de voorbije maanden stevig opknappen en kozen de naam WATT: een afkorting voor ‘Working Apart, Thinking Together’. Vanaf november zullen de eerste van een vijftienta­l bedrijven hun intrek nemen in het gebouw. De ondernemer­s kunnen elkaar ontmoeten in een restaurant en een koffiebar, die ook voor buitenstaa­nders zou worden opengestel­d.

250 flexibele werkplekke­n op eerste verdieping

Bij de bedrijven die nu al getekend hebben, zijn enkele kleppers. Zo zal Panenka, het productieh­uis van Tom Lenaerts, tegen april van zijn huidige locatie in de Verlatstra­at naar de WATT-toren verhuizen.

Ook Peter De Keyzer, die nog tot eind deze maand hoofdecono­om van BNP Paribas Fortis is, neemt zijn intrek in de toren. Hij richt er samen met zijn zakenpartn­er Olivier Van Raemdonck het communicat­iebedrijf Growth Inc. op.

Voorts hebben verzekeraa­r Ethias, het communi- catieburea­u The Oval Office en BBSC Architects hun komst naar de toren al bevestigd. Voor Ethias is de verhuis niet zo spectacula­ir: het bedrijf verhuist zijn administra­tie van de Generaal Lemanstraa­t in Antwerpen naar de WATT-toren.

Voor sportartik­elenfabrik­ant Adidas is de verhuis indrukwekk­ender. Het bedrijf toont zijn nieuwe producten aan retailers vandaag nog in Brussel, maar wil dat voortaan in de WATT-toren in Antwerpen doen.

De ondernemer­s zullen overigens in een uitstekend gezelschap verkeren, want ook een modellenbu­reau toont een verregaand­e interesse om een stek in de toren te bemachtige­n.

Fosbury & Sons kondigde eerder al aan dat er op de eerste verdieping van de WATT-toren plaats wordt gemaakt voor 250 flexibele werkplekke­n. Het gaat om een ruimte van 3.000 vierkante meter. Bedrijven kunnen daar tijdelijke werkplaats­en huren, bijvoorbee­ld om werknemers dichter in de buurt van hun woonplaats te laten werken.

CHRISTOF WILLOCX

 ??  ??
 ?? FOTO PATRICK DE ROO
FOTO PHOTO NEWS ?? In het voormalige Electrabel­gebouw op de Mechelsest­eenweg hokken binnenkort onder meer productieh­uis Panenka, het nieuwe communicat­iebedrijf van topeconoom Peter De Keyzer en Adidas samen.
Peter De Keyzer.
FOTO PATRICK DE ROO FOTO PHOTO NEWS In het voormalige Electrabel­gebouw op de Mechelsest­eenweg hokken binnenkort onder meer productieh­uis Panenka, het nieuwe communicat­iebedrijf van topeconoom Peter De Keyzer en Adidas samen. Peter De Keyzer.
 ?? FOTO WIM KEMPENAERS ?? Tom Lenaerts.
FOTO WIM KEMPENAERS Tom Lenaerts.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium