Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Carjacker springt naakt uit raam en rijdt agent aan

-

Het openbaar ministerie vorderde donderdag dertig maanden cel tegen Angelo v.d.B. (35). De man wordt verdacht van een carjacking, waarbij hij ook een politieman aanreed.

Het was niet bepaald het dagje van de Nederlande­r Angelo v.d.B. toen hij eind mei afgesproke­n had met een travestiet in Antwerpen. Ze hadden elkaar ontmoet op een seksbeurs en afgesproke­n via internet. In de woning van de travestiet kreeg v.d.B. naar eigen zeggen cocaïne aangeboden. Nadat hij het spul opgesnoven had, verloor hij het noorden. “Mijn cliënt is naakt uit het raam gesprongen”, zei zijn advocaat Sahil Malik. “Hij werd door de politie naar het ziekenhuis gebracht en daarna weer afgezet bij de travestiet.”

Daar snoof v.d.B opnieuw cocaïne, sprong weer uit het raam (ditmaal met kleren aan) en nam een taxi. Hij vroeg de chauffeur hem af te zetten aan een politiekan­toor omdat hij vreesde vermoord te worden. De taxichauff­eur zette hem echter al af aan de Nationale Bank. Daar sleurde v.d.B. een jongedame uit haar Ford Fiësta.

De opgetromme­lde politie zette de achtervolg­ing in. V.d.B. kon ingerekend worden in Kapellen. Onderweg had de politie vijf keer op zijn auto geschoten. v.d.B. verwondde tijdens de achtervolg­ing een agent door hem aan te rijden met de auto. De Nederlande­r riskeert nu dertig maanden cel, waarvan de helft effectief. Vonnis op 30 augustus.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium