Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Metro en Bubble Post houden vervuilend verkeer weg uit Antwerpse binnenstad

-

De horecagroo­thandel Metro heeft een nieuwe winkel geopend op het Eilandje in Antwerpen. De leveringen in de binnenstad gebeuren met bestelwage­ns op aardgas of elektricit­eit, en binnenkort zelfs per fiets.

Metro heeft sinds donderdag twee winkels in Antwerpen. De winkel op het Kiel heeft nu gezelschap gekregen van een nieuwe vestiging aan het Antwerpse Houtdok. “We komen nu nog dichter bij onze klanten”, zegt algemeen directeur Vincent Nolf van Metro België. “Er zijn zo’n zesduizend potentiële klanten met een horecazaak op maximaal een halfuur rijden van onze nieuwe winkel. We willen hen een veelzijdig en vers productass­ortiment aanbieden, van vers vlees en groenten tot bestek, potten en pannen voor hun zaak.”

In de vestiging op het Eilandje zullen 35 mensen werken. Metro investeerd­e vier miljoen euro in de nieuwe winkel, die in amper 132 dagen werd opgebouwd.

Opvallend is dat Metro heel nadrukkeli­jk inzet op milieuvrie­ndelijke investerin­gen. “We gaan bijvoorbee­ld zelf kruiden kweken in onze vestiging op het Eilandje. Vandaag gaat het over basilicum, binnenkort starten we met exotische varianten. Hierdoor sparen we veel transportk­osten en dus CO2-uitstoot uit. En we besparen ook op waterverbr­uik”, zegt Vincent Nolf.

Ook opmerkelij­k is de leveringsw­ijze van de goederen. Veel chefkoks die in de Metro-winkel producten kopen, nemen die zelf niet mee omdat hun auto te klein is of omdat ze geen zin hebben om door de binnenstad te manoeuvrer­en. Daarom zorgt Metro zelf voor vervoer. “Bijna de helft van onze goederen wordt aan horecazake­n geleverd met voertuigen die weinig of geen vervuilend­e stoffen uitstoten”, zegt Vincent Nolf.

Metro werkt daarvoor samen met het Gentse bedrijf Bubble Post. “Wij werken ook al voor de eerste Antwerpse vestiging van Metro op het Kiel”, zegt Michel De Waele, medeoprich­ter van Bubble Post. “Voor Metro gebruiken we vooral bestelwage­ns op elektricit­eit en aardgas. Die zijn klein genoeg om in de binnenstad overal door te kunnen. Bovendien kunnen we met elke wagen drie tot tien horecazake­n bevoorrade­n. Ook daardoor sluiten we heel wat luchtvervu­iling uit.”

Tegen begin volgend jaar wil Bubble Post de klanten van Metro in de Antwerpse binnenstad ook per fiets bedienen. “Horecazake­n plaatsen steeds vaker kleinere bestelling­en, omdat ze sneller willen inspelen op de behoefte van de dag”, zegt Michel De Waele. “Daardoor moeten we met onze bestelwage­n vaak maar één tot drie kratten goederen per klant leveren. Dat kunnen we beter met de fiets doen. Daarom zetten we vanaf eind dit jaar in de Antwerpse binnenstad elektrisch­e fietsen in, met een koelingssy­steem aan boord. Elke fiets kan twintig kratten vervoeren.”

Bubble Post werkt in Antwerpen ook voor ISPC, de concurrent van Metro voor de levering van materiaal aan horecazake­n. “Milieuvrie­ndelijk transport is de toekomst”, zegt Michel De Waele. “We hebben ons bedrijf in 2013 opgestart. Vandaag telt Bubble Post in heel België al honderd werknemers.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium