Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hangar Bar Paniek blijft nog minstens vier jaar staan

-

Time Circus bestond eerder uit een ponton naast het MAS. Vorige zomer verhuisde het naar een hangar op het Eilandje, op de plaats waar vroeger de ondertusse­n gezonken Badboot lag.

De concessie voor zowel Bar Paniek als Born In Antwerp, het centrum voor creatief talent dat in de hangar náást die van Bar Paniek zit, loopt eind september af.

“Voor het gedeelte van Born In Antwerp wordt geen nieuwe concessie uitgeschre­ven”, zegt Tom Taeymans van AG Vespa, dat eigenaar is van de gebouwen. “Dat gedeelte blijft nog zeker tot eind 2017 leegstaan, waarna het afgebroken wordt in het kader van de aanleg van het Cadixplein. Voor het gedeelte van Bar Paniek wordt een nieuwe concessie voor vier jaar uitgeschre­ven.”

Voor die concessie stelden verscheide­ne organisati­es, waaronder ook Time Circus, zich kandi- daat. De selectiepr­ocedure daarvoor is nog lopende. Of de uitbating in handen blijft van Time Circus is dus nog niet zeker.

Maar wie de uitbating ook voor zijn rekening zal nemen, de hangar van Bar Paniek blijft dus de komende vier jaar wél staan. En zo blijft dit maritieme erfgoed voorlopig gespaard van projectont­wikkelaars. Het nu braakligge­nde perceel ernaast, op de hoek van de Londenstra­at en Kattendijk­dokOostkaa­i, werd eind 2015 toegewezen aan ontwikkela­ar CIP nv, die er een nieuwbouwp­roject zal neerpoten. Het kantoorgeb­ouw van transportb­edrijf Ziegler zal daarvoor worden gesloopt. Op termijn is het de bedoeling om de hele oostelijke kaai van het Kattendijk­dok te ontwikkele­n.

Na de zomer wordt ook gestart met de aanleg van het Wijkplein Cadix, tussen de Napelsstra­at en Kattendijk­dok-Oostkaai. Van die laatste straat wordt op dit moment het wegdek vernieuwd.

DENNIS VAN DAMME

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium