Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Opstoot van handtasdie­fstallen

Politie neemt problemati­ek ernstig en voert grondig onderzoek

-

Borgerhout wordt opnieuw geteisterd door een plaag van handtasdie­fstallen, die bovendien vaak gepaard gaan met grof geweld. Gisteren werd in de Helmstraat opnieuw een dame het slachtoffe­r van een beroving. “We nemen dit zeer ernstig”, reageert de politie.

Helmstraat, Borgerhout. Een vrouw van 54 verlaat woensdag haar woning en merkt meteen dat ze achtervolg­d wordt. Plots geeft haar achtervolg­er een ruk aan haar handtas. Omdat de kranige dame zich verzet, gaat de overvaller over tot grof geweld: hij geeft haar twee zware vuistslage­n in het gezicht en slaagt er zo in om de handtas alsnog buit te maken. De dame blijft gewond achter en moet met de ziekenwage­n naar het Stuivenber­gziekenhui­s worden gebracht. Een van de aangestuur­de politieplo­egen merkt nog een man op die voldoet aan de beschrijvi­ng die de verdachte heeft gegeven en neemt hem mee voor verhoor, maar hij mag uiteindeli­jk beschikken.

Jammer genoeg is deze brutale overval geen alleenstaa­nd feit. Een dag eerder was er nog een dame van 76 gewond geraakt in de Verzoening­straat, een zijstraat van de Helmstraat, nadat een man haar tegen de grond had getrokken bij een zo goed als identieke handtasdie­fstal. Een dame van 84 onderging hetzelfde lot in de Potgieters­traat, ook in dezelfde buurt. En daar stopt het lijstje niet. Naast de omgeving Borgerhout - Antwerpen-Noord is ook Deurne het speelterre­in van een of meerdere handtasdie­ven geworden. Onder meer in de Primeurstr­aat, de Fredegandu­sstraat, de Schotenste­enweg en de Paulus Beyestraat werden al vrouwen hardhandig beroofd. Bijna altijd met kwetsuren tot ge- ven. Er werd toen een verdachte opgepakt, maar die werd niet vervolgd voor de diefstal. De politie zette hard in op het probleem, onder meer met de cel Jeugdcrimi­naliteit en door dankzij de politieher­vorming meer manschappe­n op de straat te brengen. Dat leidde in 2015 tot een daling met 31 procent en ook in 2016 leek het probleem onder controle. Deze recente opstoot lijkt daar dus veranderin­g in te brengen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium