Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Salto’s tot in Afrika

-

Wie Zomer van Antwerpen zegt, denkt circus. De uitbundige circusvoor­stellingen nabij de Schelde zijn nog steeds een sterkhoude­r voor het stadsfesti­val dat mettertijd koos voor een grotere tent: zo kunnen meteen telkens meer mensen van het spektakel genieten.

De aanwezighe­id van een groot en enthousias­t publiek speelt alvast in de kaart van

Maar liefst zestien jonge acrobaten, dansers en muzikanten van Terya Circus voeren u in deze dynamische voorstelli­ng mee naar de markt van ‘hun’ Conakry, de hoofdstad van Guinee.

Dreigen de jongste toeschouwe­rs nog in slaap te dommelen bij de inleiding in het Frans, dan zijn ze weer meteen bij de les als de artiesten het publiek bekogelen met fruit “van de markt van Conakry”. Op dat moment zet ook de band in die zowat de hele voorstelli­ng zal spelen op Afrikaanse percussie en snaarinstr­umenten.

Artiesten van het beroemde Circus Baobab staken drie jaar geleden de lont aan Terya Circus. Maatschapp­elijk kwetsbare jongeren kunnen er zich bekwamen in circustech­nieken. Er wordt dan ook gejongleer­d en gebuiteld dat het een aard heeft. Zelfs de trapeze komt aan zet.

Boulevard Conakry.

charmeert vooral door het enthousias­me van de artiesten. Geen salto is hen te veel. En als het publiek geestdrift­ig applaudiss­eert, doen ze er met plezier nog een sessie bij. Dat maakt de voorstelli­ng geknipt om te bezoeken met kinderen. Er wordt zo driftig gebuiteld en getrommeld dat ze gegarandee­rd wakker blijven.

Boulevard

Conakry

Van 26 tot 28/08 om 20u en op 27 en 28/08 ook om 15u. Er zijn nog tickets; www.gva.be

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium