Gazet van Antwerpen Stad en Rand

NIEUWE DOELMAN

-

Met Antonijo Jezina heeft Antwerp zijn extra (eerste) doelman beet. De 1.93 meter grote en 90 kilogram zware Kroatische beer wil na het bankzitten bij ‘grote liefde’ Dinamo Zagreb op zijn 27e bij de Great Old eindelijk echt aan de weg hogerop timmeren: “Mijn ultieme doel is spelen in Spanje of Duitsland”, klinkt Jezina razend ambitieus. Maar eerst zal de Kroaat de lat én de supporters­harten op de Bosuil moeten zien te veroveren.

Nicaise Kudimbana en Kevin Debaty, al maanden in strijd voor de positie van eerste doelman, hebben er sinds deze week een stevige concurrent bij. De haalde bij Dinamo Zagred Antonijo Jezina. En hij komt niet om de bank te verwarmen.

“Mijn kwaliteite­n? Ik ben sterk in de lucht en ben geen echte lijnkeeper. Ik voetbal ook graag mee. Maar eigenlijk spreek ik niet graag over mezelf”, zegt de sympathiek­e Kroaat in zijn beste Engels. Hij wil zo snel mogelijk wat Nederlands leren. Jezina zit in afwachting van een appartemen­t nog op hotel, maar de eerste twee trainingen op de Bosuil heeft hij al achter de rug. Als coach Fred Vanderbies­t over een zaak zeker mag zijn, dan wel dat de bijna twee meter grote nieuwkomer enorm gretig is: “Het liep zeker goed, al was ik wel vermoeid toen ik in Deurne arriveerde.”

Great Old

Waarom koos je voor Antwerp, in de Belgische tweede klasse nota bene?

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium