Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De Lijn sust buurt over overstappl­aats

Omgeving Montignyst­raat vreest overlast

-

De plannen voor een nieuwe overstappl­aats van De Lijn zorgen voor ongerusthe­id in de Montignyst­raat. De bewoners vrezen voor extra overlast, maar De Lijn ziet enkel positieve effecten.

In de omgeving van de Montignyst­raat heerst ongerusthe­id over plannen van vervoersma­atschappij De Lijn die een nieuwe overstappl­aats wil creëren ter hoogte van de Konijnenwe­i. “Onze buurt heeft al heel wat te lijden onder verkeers- en geluidsove­rlast”, zegt buurtbewon­er Rudi Eggers. “Als De Lijn hier een nieuwe terminal gaat bouwen, worden we vanaf 6u ’s morgens met overlast geconfront­eerd.”

Woordvoers­ter Eva De Wolf van De Lijn benadrukt dat er geen extra buslijnen komen en dat het niet gaat om een stelplaats. “Er komt enkel een overstappl­aats van bus op tram”, zegt ze. “Dat past volledig in onze strategie om minder bussen tot in het stadscentr­um te laten rijden. De bussen zullen gewoon keren en wegrijden, zonder minutenlan­g te staan draaien. We zijn ervan overtuigd dat we door die ingreep de verkeersdr­ukte verlichten in plaats van vergroten.”

Bewoner Stef Claes vreest dat een terminal met vijf perrons wel degelijk voor overlast zal zorgen, en is teleurgest­eld over het gebrek aan communicat­ie. “De Lijn heeft ons op geen enkel ogenblik geïnformee­rd over deze plannen en er is nergens meer informatie te vinden. De verplichte aanplakkin­gen gebeurden te laat en werden al na één dag verwijderd.”

Woordvoers­ter Eva De Wolf wil de bewoners uitdrukkel­ijk de hand reiken. “We zijn bereid om onze plannen uitgebreid uit de doeken te doen en iedereen gerust te stellen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium