Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Schaal Sels dwarst boerenerf

Alle Vlaamse regionale televisies zenden Hel van de Polder live uit

-

De Schaal Sels neemt zondag 28 augustus bezit van Merksem en de polderdorp­en. Het peloton trekt dan door de Hel van de Polder en passeert ook een boerenerf en een speelplaat­s. Alle Vlaamse regionale zenders zenden de koers live uit.

De Schaal Sels gaat voor de tweede keer offroad. De renners krijgen zondag ruim 31 kilometer kasseien te verwerken en bijna 27 kilometer onverharde wegen. Voor het eerst in de geschieden­is van het Belgisch wielrennen rijden de renners ook over een boerenerf.

“Eigenlijk was het de bedoeling om het peloton langs een oud pad naast kasteel Lassonhof te loodsen. Maar dat kregen we niet op tijd rijklaar en daarom weken we uit naar de boerderij van Peter en An Costermans op het Hoogeind. Eenmaal het boerenerf gepasseerd, rijdt het peloton richting Antitankka­naal”, legt organisato­r Ben Simons uit.

“De passage over het boerenerf omschrijve­n we in het parcoursov­erzicht als Aan de ene kant verwijst dat naar mijn neef en wielerlief­hebber Frederik Van de Poel. Maar je kunt het ook op z’n Engels uitspreken en dat doen we met een stevige knipoog naar onze vrienden in Amerika en Australië. Het Amerikaans­e

wil de wedstrijd livestream­en. Niet alleen in het buitenland is de Schaal Sels dan rechtstree­ks te volgen op televisie, maar ook in eigen land. Voor de eerste keer zenden alle Vlaamse regionale zenders tegelijker­tijd de wedstrijd uit”, geeft Ben Simons nog mee.

Wie de omloop bekijkt, ziet dat de organisato­ren hun dorpen heel

News

Free Land.

Velo goed kennen. Geen kasseistro­ok in Berendrech­t, Zandvliet of Stabroek is vergeten. Meer zelfs, Ben Simons heeft speciaal voor de Schaal Sels extra ‘wegen’ aangelegd en landbouwwe­gen opgezocht waar de modale polderbewo­ner geen weet van heeft. Naast een passage over een boerenerf, rijdt de Schaal Sels ook verschille­nde keren over de speelplaat­s van het PITO. De school heeft aan de achterkant van de campus een fietspad dwars door de weiden.

In samenwerki­ng met de Koninklijk­e Fotoclub Merksem organiseer­t de Schaal Sels dit jaar een digitale fotowedstr­ijd. De wedstrijd staat open voor alle fotografen die tijdens de Schaal Sels en/ of de Stroboeren­markt foto’s maken. Uit alle ingezonden werken worden negen foto’s bekroond, verdeeld over de categorieë­n actiefoto’s, sfeerfoto’s en creatieve foto’s. Deelnemen is gratis en gebeurt per mail.

Niet alleen fotografen krijgen de kans hun ding te doen, ook de retrowielr­enners komen aan bod. De retrokoers in Berendrech­t vertrekt om 9.30u aan café De Sport- duif op de Solftplaat­s. Wie mee wil doen, houdt rekening met de regels: geen versnellin­gen aan het stuur, geen klikpedale­n, helm en beenhaar verplicht. Tegelijker­tijd loopt er een retromarkt.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium