Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sergio Herman opent luxefrituu­r in Antwerpen

Topchef wil dit najaar nog van start

-

Topchef Sergio Herman opent dit jaar nog een luxefrituu­r in Antwerpen. Het wordt zijn eerste in ons land. “Ik vind het sympathiek dat ik een topproduct kan aanbieden voor minder dan vijf euro”, zegt hij.

Sergio Herman opende een paar maanden geleden zijn eerste luxefrituu­r Frites Atelier in Den Haag. Denk aan mozaïekteg­eltjes, hippe kledij, keramische potten voor de sauzen en een bakje friet waar anderhalf jaar experiment­eren aan voorafgega­an is. In Nederland komen er dit jaar nog vier luxefritur­en bij. In België is Antwerpen als eerste aan de beurt. Voor het einde van het jaar wil de topchef er zijn eerste luxefrituu­r openen.

“Het is geen achtgangen­diner, maar ook een bakje friet kan top zijn”, vertelt de topchef. “Ik vind het sympathiek dat ik een topproduct kan aanbieden voor minder dan vijf euro. En als je binnenkomt, moet je ook geprikkeld worden door wat je ziet, dat maakt het uniek.”

In de luxefritur­en wordt alleen met Zeeuwse aardappelr­assen gewerkt. Een pak friet kost 3,5 tot 6 euro. Er staan ook groenteger­echten op het menu, die tussen de 5 en 7,5 euro kosten. Herman bedacht ook vijf bijbehoren­de sauzen, die regelmatig afgewissel­d worden. Geen andalouse of doodgewone ketchup, maar wel echte Belgische mayonaise en sauzen op basis van basilicum, peper, truffel, bearnaise,… Snacks zoals berenpoten of frikandell­en staan voorlopig niet op het menu.

In september brengt Herman ook een nieuw boek uit: Simple Food. In oktober komt er dan nog een servieslij­n van hem uit, ook voor het grote publiek.

De locatie en startdatum van het Antwerpse luxefrituu­r zijn nog niet bekend. Ook voor de naam is het nog even afwachten.

 ??  ??
 ??  ?? FOTO ©GOEDEFROIT MUSIC
Sergio Herman bakt straks luxefriete­n in Antwerpen.
FOTO ©GOEDEFROIT MUSIC Sergio Herman bakt straks luxefriete­n in Antwerpen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium