Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ook zoon ondervraag­d over ‘opritmoord’

- (cds, cel, yb)

Het gerecht heeft vrijdagavo­nd een reconstruc­tie gehouden van de moord op drogist Johan Verhaeghe (66, foto) uit Kampenhout. Ook zoon Amaury was daarbij aanwezig, nadat de speurders hem de hele dag hadden ondervraag­d. Als getuige, al blijft het gerecht overtuigd dat ‘de familie’ meer weet dan ze vertelt.

De moord op Johan Verhaeghe, de vriendelij­ke drogist en tafeltenni­sfanaat uit Kampenhout, blijft een mysterieuz­e zaak. Nadat eerder zijn echtgenote Nina V. al 21 dagen achter de tralies was gevlogen na een gefaalde test met de leugendete­ctor, viseren de speurders nu de zoon. Hij werd vrijdag de hele dag verhoord. Weliswaar als getuige, maar het gerecht vermoedt dat ofwel Nina ofwel Amaury ofwel beiden ‘iets’ meer weten over de moord op Johan Verhaeghe. Nochtans werd Nina eerder door de Kamer van Inbeschuld­igingstell­ing vrijgelate­n zonder beperkende voorwaarde­n en had Amaury een geloofwaar­dige leugendete­ctortest doorstaan.

Louche zaakjes

Johan Verhaeghe werd op 3 mei koelbloedi­g afgemaakt met een schot in het hoofd. Hij was toen net met zijn Mercedes de oprit van zijn Spaanse villa opgereden. De moordenaar vluchtte daarna weg. Buren hoorden een auto met gierende banden. Nina en Amaury vertelden eerder al dat vader Johan zich met louche zaken bezighield. Zo zou hij grote hoeveelhed­en chemische stoffen in het zwart verkocht hebben en daarbij kwamen verdachte mensen in beeld. Ook werden er op het tijdstip van de moord vlakbij verschille­nde gsm-signalen opgevangen van verdachte kerels met een strafblad. “De speurders weten om wie het gaat, maar ondernamen nog geen actie om hen te ondervrage­n”, klonk het eerder boos bij zoon Amaury. Ook Nina V. stelde al dat ze geen vertrouwen meer heeft in de speurders.

 ?? FOTO OLIVIER MATTHYS ?? De Spaanse villa van Johan Verhaeghe werd volledig afgesloten voor de reconstruc­tie.
FOTO OLIVIER MATTHYS De Spaanse villa van Johan Verhaeghe werd volledig afgesloten voor de reconstruc­tie.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium