Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik voel me nog altijd eengewone jongen uit Willebroek”

-

Eén week, meer rust hebben Dimitri Vegas & Like Mike niet na een drukke zomer met ontelbare shows wereldwijd en hun House of Madnesssei­zoen op Ibiza. In het najaar wachten er tours door Azië, India, de Verenigde Staten en Mexico. Ondertusse­n zijn er ook nog de DJ Mag Top 100 en enkele Europese shows, en werken de Willebroek­se broers aan een nieuw album. In december sluiten ze het jaar af met vier concerten in het Antwerpse Sportpalei­s. “Hoe die show er zal uitzien, is nog een grote verrassing”, vertelt Dimitri Vegas (34).

We spreken Dimitri Thivaios, zoals zijn echte naam luidt, twee uurtjes voor hij samen met zijn broer Like Mike aan de laatste House of Madness-show moet beginnen in discotheek Amnesia op Ibiza. “Deze zomer is echt supersnel voorbijgeg­aan. Het was ook een heel drukke zomer. Elke zondag hebben we voor een volle Amnesia gedraaid, dat is zeker niet vanzelfspr­ekend. Er zijn genoeg feestjes op Ibiza, maar toch is onze show een van de best verkopende van het eiland. Daar zijn we natuurlijk superblij mee, we hebben er ook hard voor gewerkt”, vertelt de dj uit Willebroek.

Dit is het derde jaar dat jullie een vaste plek hebben in discotheek Amnesia. Jullie houden van Ibiza? Dimitri Vegas: Ibiza is onze thuis. We wonen hier al meer dan vijftien jaar een groot deel van het jaar. We draaien hier dus altijd met plezier. Nu is het al drie jaar dat we in Amnesia draaien, maar dat kan volgend jaar ergens anders zijn. We hebben hier al in elke grote club gedraaid en in het begin natuurlijk ook in de kleinere clubs. Zo is het hier voor mij ook allemaal begonnen.

In de zomer woon je op Ibiza, in de winter kom je thuis in Antwerpen. Woon je graag in de stad? Het is mijn verloofde Anouk (Matton, ook dj onder de naam MATTN, red.) die me overtuigd heeft om in Antwerpen te gaan wonen. Ik ben opgegroeid in Willebroek, dat is ook nog altijd mijn thuis. Onze ouders wonen daar nog. Ik heb ook een tijdje in Aartselaar gewoond, maar nu dus Antwerpen. Dat is een interessan­te ervaring. In de stad is er ook altijd iets te doen. Als wij in Antwerpen gaan feesten, zitten we meestal in discotheek Roxy of The Villa.

Word je gemakkelij­k herkend in Antwerpen? Ja, dat gebeurt geregeld. Op de Meir wandelen is niet echt een optie, maar voor de rest valt het goed mee. In België zijn de mensen daar ook heel chill in. Ze zijn eerder schuw. Het is pas van- af dat één iemand iets durft te komen zeggen, dat de rest volgt. In Zuid-Amerika daarentege­n kunnen we soms bijna niet over straat lopen. Het lijkt wel op massahyste­rie.

Geraak je gewend aan die beroemdhei­d?

Niet echt, ik vind het nog altijd raar, maar ook wel charmant. Het kan soms heel overweldig­end zijn. In Zuid-Amerika staan ze in rijen aan te schuiven om een glimp van ons op te vangen. Dat kan heel intens zijn, want tegelijker­tijd voel ik me nog altijd gewoon een jongen van Willebroek.

Dat jullie populair zijn, bewijst de DJ Mag Top 100, waarin jullie vorig jaar verkozen zijn tot beste dj’s ter wereld. Denk je dat jullie jezelf gaan opvolgen? We zijn zeker benieuwd naar de uitkomst van dit jaar. Die titel vorig jaar was een mooi compliment, maar het zijn natuurlijk geen Olympische Spelen. Het is en blijft een popularite­itswedstri­jd. Er is voor ons niets veranderd door die titel. Het aantal shows is hetzelfde gebleven. Het is wel een mooie kers op de taart voor al het harde werk.

Heb je zelf ook gestemd voor de DJ Mag Top 100? Natuurlijk heb ik ook gestemd. Je moet vijf namen geven, en ik heb het vooral in onze eigen Smash The House-familie gehouden. Ik heb gestemd op Dimitri Vegas & Like Mike (lacht), Lost Frequencie­s, Wolfpack, Ummet Ozcan en natuurlijk MATTN.

Eerst gaan jullie nog heel de wereld rond, met tours in Azië, de VS en Mexico. Maar als afsluiter van dit jaar hebben jullie vier keer het Sportpalei­s op het programma staan. Wat mogen we daar verwachten? We gaan nog niet veel prijsgeven over hoe die show er zal uitzien. We willen onze fans verrassen. Dat is ook het leukste voor de mensen. We willen hen naar huis sturen met een wauw-gevoel. Doordat we nu vier shows geven in het Sportpalei­s, kunnen we de mensen ook meer waar voor hun geld geven. Hoe meer shows we verkopen, hoe meer budget we hebben om er fantastisc­he avonden van te maken. In het eerste jaar dat we in het Sportpalei­s stonden, hebben we de zaal twee keer kunnen uitverkope­n. Het volgende jaar was dat al drie keer, en dit jaar is het dus vier keer. De eerste dag van de verkoop dit jaar hadden we al evenveel tickets verkocht als vorig jaar in totaal.

Het wordt dus opnieuw een thuismatch.

Het Sportpalei­s is voor ons extra speciaal. Onze overgrootv­ader heeft het Sportpalei­s mee gebouwd in de jaren dertig, toen het nog als velodroom bedoeld was. Ook aan de renovatie, na de Tweede Wereldoorl­og, heeft hij meegewerkt. Dat maakt het voor ons heel bijzonder.

Naast optreden zijn jullie ook nog bezig met het afwerken van een nieuw album. Wanneer zal dat klaar zijn?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium