Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hollywood in één woord? Overleven!”

-

Wie heeft er volgens jou gelijk? Wel, ik heb vast en zeker niet de intentie om oorlog te promoten, I hate war! Maar het is nu eenmaal de realiteit dat sinds het bestaan van de mens er altijd oorlogen zijn geweest … Ik vrees ervoor dat deze vicieuze cirkel zich zal blijven voortzette­n. De mensheid wil maar niet leren uit steeds dezelfde fouten, met als desastreuz­e gevolg dat de gewelddadi­ge geschieden­is zich blijft herhalen.

Jij hebt zowel in je carrière als op privévlak heel wat watertjes doorzwomme­n. Hoe sta je momenteel in het leven?

De voorbije tien jaar heb ik heel wat ups-and-downs meegemaakt, maar elke dag werk ik keihard aan mezelf om mijn leven te beteren. Maar ik voel me goed, zowel mentaal als fysiek. Tja, als ik er bij stilsta, is de tijd een boeiend fenomeen, want als ik terugblik op mijn leven lijkt het wel in amper één polsslag voorbij te flitsen. Voor je het weet, staat je naam op een grafzerk gekerfd of wordt je as uitgestroo­id ... Maar zolang mijn hart blijft pompen, probeer ik met volle teugen te genieten van het leven en doe ik niets liever Acteur/regisseur dan de mensen in te pakken met een aangrijpen­d verhaal.

Je hebt je geloof nooit onder stoelen of banken gestoken. Heb je tijdens de moeilijke momenten in je leven het bestaan van God ooit in vraag gesteld? Ik denk dat iedereen wel eens stilstaat bij die vraag. Wanneer ik diep in mijn ziel kijk, zegt mijn instinct dat er ergens iets overstijge­nds moet bestaan. Ik ben ervan overtuigd dat er iemand moet bestaan zonder al mijn gebreken. Volgens mij manifestee­rt God zich op allerlei manieren in onze we- reld. Het klinkt misschien onnozel, maar soms denk ik dat God me iets wil zeggen wanneer ik bijvoorbee­ld een inspireren­de spreuk op een nummerplaa­t van een auto zie. Crazy, right? Ik probeer wel niet achter alles iets te zoeken, want er rijden heel wat auto’s rond met stickers als: “Het einde van de wereld is nabij, kiss your ass goodbye!” (lacht)

Gebruik jij religie als richtlijn in jouw leven? Dat probeer ik althans, maar ik heb nog steeds moeite om op het juiste pad te blijven. Ik geloof resoluut in God, maar ik wou dat ik mijn geloofsove­rtuiging even goed kon toepassen als Desmond Ross in Hacksaw Ridge. Hij is het beste voorbeeld van iemand die op zijn strepen stond en zijn normen en waarden nooit verloochen­de. Ik krijg maar niet genoeg van hem! Het is niet voor niets dat hij als eerste dienstweig­eraar een Medal of Honor (Amerika’s hoogste militaire onderschei­ding, red.) kreeg. He went all the way. speelt vanaf nu in de zalen. Voor de release van is het wachten tot 9 november.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium