Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Politicus, jogger, nijlpaarde­nfan

- (mf)

ALGEMEEN

Geboren op 24 juni 1968 Behaalde een licentiaat Rechten aan de UAntwerpen Was van 19951998 adviseur van CVPschepen Bruno Peeters (Communicat­ie, Decentrali­satie en Bestuurlij­ke organisati­e) Werkte van 19982000 als adviseur bij nationale CVPvoorzit­ters Marc Van Peel en Stefaan De Clerck Van 20002004 medewerker in de Kamerfract­ie Sinds 2001 gemeentera­adslid in Antwerpen Volgde Eric Antonis in 2004 op als schepen van Cultuur, Bibliothek­en en Monumenten­zorg Werd in 2006 schepen van Cultuur, Toerisme, Bibliothek­en, Monumenten­zorg en Eredienste­n En in 2012 schepen van Cultuur, Economie, Stadsen Buurtonder­houd, Patrimoniu­m en Eredienste­n Philip Heylen is ook voorzitter van de afvalcommu­nale Isvag en bestuurder van verscheide­ne culturele instelling­en.

BELEID

Bouwde onder andere de sorteerstr­aatjes uit in Antwerpen Zette zich tussen 20062012 met Marc Van Peel in om meer cruisesche­pen naar Antwerpen te halen Zag grote droom van voorganger Eric Antonis, het MAS, in vervulling gaan Drijvende kracht achter het Red Star Line Museum, dat in september 2013 werd geopend Promootte Antwerpen als holebivrie­ndelijke stad en was mee stuwende kracht achter de World Outgames van 2013 Haalde in 2015 een grote conferenti­e over afvalverwe­rking naar Antwerpen (ISWA) Maakte containerp­arken begin 2015 betalend om afvaltoeri­sme te vermijden Liet voor de Zomer van Antwerpen meerdere keren de reuzen van Royal de Luxe naar Antwerpen komen Liet muzikale jukeboxvui­lnisbakken in de stad zetten.

PRIVÉ

Houdt van lopen en finishte al in meerdere marathons. Heeft een passie voor New York, waar hij op zijn 18de een tijd stage liep bij de Verenigde Naties. Ontmoette in New York ook Chelsea Clinton (dochter van Bill & Hillary Clinton). Ontmoette in 2014 paus Franciscus in Rome. Reisde dit jaar op vraag van de Verenigde Naties naar Libanon om de afvalcrisi­s daar te helpen oplossen. Drukte ook op vestimenta­ir vlak zijn stempel als schepen, met opvallende kostuums en kleurrijke brilmontur­en Is fan van de nijlpaarde­n van de Zoo. Philip Heylen is getrouwd met Antoinette Dieleman.

 ??  ?? Bij zijn aanstellin­g als schepen. Bij de nijlpaarde­n van de Zoo. Met Chelsea Clinton. FOTO'S CHRIS WOUTERS, DIRK KERSTENS
Bij zijn aanstellin­g als schepen. Bij de nijlpaarde­n van de Zoo. Met Chelsea Clinton. FOTO'S CHRIS WOUTERS, DIRK KERSTENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium