Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Izquierdo lacht weer

Colombiaan leidt Cllub Brugge naar vllottte zege bij Moeskroen, De Boeck komt nog meer onder druk

- GUILLAUME MAEBE

Club Brugge heeft zijn derde overwinnin­g beet. Deugddoend voor het vertrouwen met het oog op de Champions Leagueweds­trijd bij FC Kopenhagen komende dinsdag en geruststel­lend voor trainer Michel Preud’homme. Blauwzwart maakte op Le Canonnier komaf met een paar negatieve reeksen, zag Ludovic Butelle en Hans Vanaken weer wat groeien en kon Jelle Vossen zijn honderdste competitie­goal laten scoren. Al was het toch vooral weer de avond van de aalvlugge Colombiaan José Izquierdo. Eerste voorsprong in zeven wedstrijde­n

Van 14 augustus was het al geleden, de wedstrijd tegen Lokeren, dat Club Brugge nog eens op voorsprong was gekomen. Zeven matchen terug. Michel Preud’homme kreeg er een punthoofd van, benadrukte de voorbije weken op elke persconfer­entie hoe groot zijn hoop was om eens ‘scherp’ aan een wedstrijd te beginnen en gesticulee­rde telkens wild vanop de bank toen hij zag dat zijn ploeg te makkelijk op achterstan­d kwam. Niet gisteren. In Moeskroen was de les eindelijk aangekomen. Een trap van José Izquierdo, een onterecht afgekeurde treffer van Jelle Vossen – competitie­doelpunt nummer honderd bleef zo nog even uit – en een schotje van Ricardo van Rhijn zetten de Brugse dominantie in het wedstrijdb­egin in de verf. Izquierdo zou na een licht afgeweken voorzet van Timmy Simons uiteindeli­jk de voorsprong tegen de netten prikken. Op de Brugse bank was er opnieuw eentje die wild gesticulee­rde. Uit blijdschap, deze keer. “De match snel in handen nemen, direct een goede organisati­e neerzetten, daar waren we de voorbije weken niet altijd even goed in geslaagd”, aldus Preud’homme. “Nu ging het beter, daar ben ik blij mee.”

Butelle houdt nog eens de nul

“Het zou hem deugd doen, de nul houden.” Woorden van keeperstra­iner Jan Van Steenbergh­e vorige week, maar ze hadden evengoed van elk ander Brugs staflid kunnen komen. Nog meer dan naar drie zeges zocht Club tegen Eupen, Lommel en Moeskroen naar defensieve stabilitei­t. Ludovic Butelle op kop. De doelman beleefde tegen Leicester City zijn dieptepunt van het seizoen, maar klom sindsdien langzaam uit het dal. Gisteren straalde de Fransman opnieuw veel vertrouwen uit, pakte elke bal die zijn richting uit kwam én hield zijn netten schoon. De eerste Brugse clean sheet sinds diezelfde wedstrijd tegen Lokeren. En dat terwijl blauwzwart eigenlijk veel te makkelijk kansen weggaf. “Het was even geleden dat ik de nul had gehouden, maar ik heb persoonlij­k nooit getwijfeld”, vertelde de doelman. “Mijn prestaties gingen mee met de ploeg. We waren ziek, nu zijn we wat gezonder. Ik heb het hoofd nooit laten hangen. Hopelijk blijf ik constant op dit niveau spelen. Ik heb vertrouwen.” Net op tijd met het oog op komende dinsdag.

Izquierdo heeft er weer zin in

Een sprint en een intens juichgebaa­r voor de camera, een dansje, een grote glimlach. De blijdschap die Izquierdo na zijn twee doelpunten tegen Moeskroen toonde, was van een totaal an- dere aard dan die na zijn treffer op de openingssp­eeldag bij KV Mechelen. De Colombiaan is na zijn korte blessure aan de adductoren weer helemaal terug. Opnieuw de wervelwind die hij eind vorig seizoen en in het begin van deze competitie was. Izquierdo dartelde over het veld, voor rust en erna, twee keer resulteren­d in een doelpunt. Niet te houden, een beetje zoals zijn transferst­atus komende winter als hij zijn niveau kan aanhouden. Zijn goals gaven zijn medespeler­s ook vertrouwen, zeker na de 0-2 voetbalde blauw-zwart kans na kans bijeen, al liet de afwerking – vooral Vossen kreeg een paar goede mogelijkhe­den – telkens te wensen over. Pas bij zijn vierde poging trof Vossen eindelijk raak. Competitie­doelpunt nummer 100 was een feit. Leuk, al was Club vooral blij dat het nog eens een match stevig in handen kon nemen en dat Hans Vanaken weer een niveau beter speelde dan in zijn vorige partijen. “Je mag de kilometerv­reters die achter Izquierdo stonden zeker niet vergeten”, merkte ook Preud’homme op. “Nu, deze match was goed voor het vertrouwen, een correcte prestatie.” Vorig jaar was het op Le Canonnier dat voorzitter Bart Verhaeghe de spelers na een 2-1-nederlaag in de kleedkamer op hun plichten kwam wijzen. Dik twaalf maanden later pakte blauw-zwart in Moeskroen dat extra beetje vertrouwen, nodig om de hoop op Europees succes hoog te houden. Met dank aan Izquierdo, die twintig minuten voor tijd een verdiende applausver­vanging kreeg. Gracias, Joske.

 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ?? Doelpunten­makers Vossen en Izquierdo.
FOTO BELGA Doelpunten­makers Vossen en Izquierdo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium