Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Koffiebar Tartoer verhuurt Vespa’s aan toeristen

-

Vespaonder­delen kopen kon al langer in Vespabar Tartoer in de Korte Koepoortst­raat. Maar sinds kort verhuurt uitbater Sanne Cras ook Vespa’s aan wie de stad wil verkennen.

Bijna drie jaar geleden opende koffiebar Tartoer op de hoek van de Korte Koepoortst­raat en de Oude Beurs en eigenlijk was Sanne Cras al van plan om eerder Vespa’s te gaan verhuren. “Het bleek alleen nogal lastig te zijn om de juiste verzekerin­g te vinden. We wilden dat mensen honderd procent verzekerd zouden zijn en geen eigen risico zouden moeten dragen. Dat is nu gelukt.”

Sanne Cras heeft zes splinterni­euwe Vespa’s aangeschaf­t voor de klanten, die hun toertje uiteraard beginnen met koffie in de bar. “Ik heb eraan gedacht om van die mooie oude Vespa’tjes te verhuren, maar die zijn veel moeilijker om mee te rijden. Daarbij moet je bijvoorbee­ld nog schakelen. Nu is het gewoon gasgeven en gaan. Het leuke is dat je met een Vespa veel meer van de stad kunt zien dan te voet of met de fiets. Klanten kunnen naar Lillo rijden via de haven, gaan picknicken op Linkeroeve­r, of gewoon rustig alle uithoeken van de stad verkennen.”

De vader van Sanne Cras heeft een Vespa-garage in Sint-Jobin-’t-Goor. “Vandaar de liefde voor Vespa’s”, zegt hij. Zijn zus Anke bakt al bijna drie jaar de koekjes, quiches en taarten die in de koffiebar te krijgen zijn. “Het is dus echt een familiezaa­k. De decoratiev­e Vespa’s die in de zaak staan, zijn overigens ook te koop.”

Er zijn zes Vespa’s beschikbaa­r om te huren. Een rijbewijs A3/B volstaat. “We willen ook gaan samenwerke­n met hotels in Antwerpen. En tegen het voorjaar zullen we picknickma­nden verzorgen voor wie dat wil.”

Een Vespa huren kost 79 euro voor een dag. (mf)

 ??  ?? Sanne Cras op een van de Vespa’s voor zijn koffiebar.
FOTO JORIS HERREGODS
Sanne Cras op een van de Vespa’s voor zijn koffiebar. FOTO JORIS HERREGODS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium