Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Blunders bezorgen zwak Antwerp kater

- STIJN DRUANT

Antwerp is er niet in geslaagd om weg te komen van de (gedeelde) laatste plaats. De weer te zwak voetballen­de ‘Great Old’ liep wel vroeg uit in WaalsBraba­nt, maar een domme rode kaart voor Frédéric Duplus, een geweldige flater van Antonijo Jezina én ook nog eens een gemiste strafschop van Fabien Camus nekten de ploeg van coach Fred Vanderbies­t ei zo na. Björn Vleminckx zorgde (weer) voor een laat gelijkspel, het vierde al in zeven wedstrijde­n. “Maar ik kijk niet naar de stand”, sprak een wel erg ontgoochel­de Fred Vanderbies­t.

Zes op achttien in de competitie en afgelopen woensdag door KV Oostende nog zonder pardon uit de Beker van België gekieperd. Antwerp heeft al betere tijden gekend. Maar voor coach Fred Vanderbies­t stond er in Tubeke maar een opdracht in gele fluostift én in het vet omcirkeld: winnen. Dimitri Vegas, Like Mike en Regi waren gisteravon­d niet aanwezig in het Stade Leburton in Tubeke. Maar u mag gerust zijn: de Antwerpspe­lers hebben hun hit Momentum vooraf ongetwijfe­ld meermaals door de hoofden horen galmen. En nagalmen. Het zag er eerst ook erg goed uit voor Antwerp, dat via Camus al vroeg op rozen klom.

“Voor de rust waren we baas”, had ook coach Fred Vanderbies­t gezien. “Ik vond de 0-1 erg mooi, en bovendien dwongen we nog wat kansen af.” Maar de trainer van de Great Old zag ook Frédéric Duplus domweg rood slikken. Net voor de rust nota bene. Dom moment, domme plaats ook. Dat vond ook Fred Vanderbies­t.

“Domme rode kaart, punt. Maar ik vond onze tweede helft zeker niet verkeerd, al lieten we een strafschop liggen. Maar zelfs met tien waren we meestal baas in Tubeke. We hebben veerkracht getoond, dat bewees die 2-2.”

Buiten zwak voetbal aan beide kanten maakte Antwerp ook te veel foutjes. “En die werden weer afgestraft. Een mokerslag telkens”, zuchtte Vanderbies­t. “Maar ik onthoud vooral de veerkracht binnen mijn ploeg. Ik ben vooral blij dan mijn spelers tenminste strijd hebben geleverd. Misschien hadden we zelfs nog verdiend kunnen winnen als we wat frisser waren gebleven.”

Comedy Capers

Doelman Antonijo Jezina verdrong zijn rivaal Nicaise Kudimbana naar de bank. Maar de Kroaat lag wél aan de basis van de 2-1 voor Tubeke: “Die

tweede goal ( Jezina die een kopbal binnenkant paal nog in doel liet glippen, red.) kwam precies recht uit Comedy

Capers. Op dit niveau mag zoiets nooit gebeuren. Mijn keuze voor Jezina? Ach, Kudimbana was tegen Oostende ook niet vrijuit gegaan. En dan misten we zelf nog een strafschop ook”, verwees Vanderbies­t meteen naar de te zwak getrapte penalty van Camus. Maar het was gisteravon­d in het Stade Leburton rond tienen allemaal alweer vijgen na Pasen, want Antwerp bungelt onderaan met een wel zeer schamele zeven op eenentwint­ig.

“Ik kijk niet naar de stand, dat doe ik nooit”, zei Vanderbies­t daarover. “Er zit niets anders op dan vooruit te kijken. Maar we mogen ook niet vergeten dat er wel elke week iets misgaat. Maar sowieso moet de focus nu op onze twee thuiswedst­rijden ( tegen Cercle

en Union, red.).”

En dat momentum? Daar heeft Antwerp ook gisteren weer niet van mogen proeven. Benieuwd wat het Deurnese bestuur de komende dagen of weken allemaal zal bekokstove­n, want de laatste plaats in het klassement en het zeer matige spel zal Deurne-Noord niet blijven pikken.

 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ?? Vleminckx juicht na zijn late gelijkmake­r, maar Antwerp is allesbehal­ve tevreden met het gelijkspel.
FOTO BELGA Vleminckx juicht na zijn late gelijkmake­r, maar Antwerp is allesbehal­ve tevreden met het gelijkspel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium