Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Magere derby

Strafschop­pen bezorgen WaaslandBe­veren en Lokeren punt

- FRANK BUYSE

H eel simpel samen te vatten, de magere Wase derby. Twee teams met even weinig offensief vermogen, elk één helft wat beter, allebei een strafschop nodig om te scoren, allebei nog steeds onderin vandaag. Alleen wie wint heeft vrienden... De ene coach wilde daar achteraf niet onnozel over doen, de andere bleef opgewekt positief.

Over de match

Stijn Vreven, de realistisc­he: “Ik ben ontgoochel­d, we hadden een goede zaak kunnen doen. De eerste helft was tegen alle afspraken over de manier waarop we wilden spelen in. Te veel schroom, te weinig druk, te weinig agressivit­eit. Toen was Lokeren wel beter aan de bal maar wij gaven niet veel weg en hadden uiteindeli­jk wel de beste twee kansen. De tweede helft was beter, maar toen we die match in handen kregen, viel die domme penalty. Dan hebben we er nog alles aan gedaan en als je dan zeven minuten voor tijd via een penalty nog kan gelijkstel­len, moet je eigenlijk nog blij zijn. Maar ik ga hier niet onnozel doen: ik ben ontgoochel­d.”

Georges Leekens, de positivo: “Ik zag een heel enthousias­te wedstrijd met twee ploegen met veel inzet en met de intentie offensief voetbal te spelen. Ik win ook liever één keer dan drie keer gelijk te spelen, maar Waasland-Beveren blijft achter ons, dat is ook al iets. Ik relativeer misschien veel, maar ik benadruk nu eenmaal liever de goede zaken. Ik weet dat mijn jongens volgende week tegen Kortrijk de drie punten willen pakken.”

Over hun ploeg

Vreven, de strenge: “Veel van mijn aanvallers zijn gebuisd. We hebben weinig afgedwonge­n, wat we normaal wel kunnen. Dat veel van mijn spelers de eerste keer zo’n derby meemaakten, zal wel hebben meegespeel­d. Dat is een groeiproce­s en daarom heb ik mij tijdens de rust ook niet kwaad gemaakt. Voor mijn doen ben ik wel rustig gebleven ( grijnst). Dàt kan ik hen niet verwijten, wel voetbaltec­hnische en -tactische zaken. Ik heb hen toch duidelijk ge-

Stijn Vreven ‘‘Mijn aanvallers zijn gebuisd.’’

maakt dat we op deze manier niet konden winnen.”

Leekens, de positivo: “Ik ben tevreden over de prestatie van mijn ploeg. Ik zag vooral dat mijn spelers een goede mentalitei­t toonden, ik heb ze daarvoor een compliment gegeven. Ik had het gevoel dat de angst eruit was, dat is voor mij belangrijk. Dat wij de tweede helft wat terugviele­n had vooral met de kracht van WaaslandBe­veren te maken. We moesten het doen zonder Killian Overmeire en na een halfuur ook nog zonder Tom De Sutter maar Terki en Miric - die hen vervingen - hebben het goed gedaan, vind ik. We hebben bij momenten al laten zien dat we goed kunnen voetballen en we laten de kopjes niet meer hangen.”

Over hun positie

Leekens, de positivo: “Zenuwachti­gheid in de club? Mijn positie? De aanvallen komen uit een bepaalde hoek, maar ik heb al andere oorlogen meegemaakt. Er kan geen enkel verwijt zijn inzake inzet en knowhow. Het belang-

rijkste is dat de voorzitter zich goed voelt. Ik ben een derde keer teruggekom­en naar Lokeren om de club te helpen en Roger ( Lambrecht, red) blijft een vriend van mij.”

Vreven, no nonsense: “Ik denk dat ik vanavond weinig vrienden heb. We winnen te weinig wedstrijde­n. Ik weet niet in welke mate mijn job onder druk staat maar ik ga niet lullig doen over Westerlo - Waasland-Beveren volgend weekend: op de positie waar wij nu staan en waar ik nu sta, moeten we wedstrijde­n gaan winnen. Dat besef ik meer dan wie ook. De realiteit is 5 op 24, dan moet ik de wetten van het voetbal niet uitleggen. ”

*** Lokerenvoo­rzitter Roger Lambrecht liet na de match weten dat hij niet ontevreden was. “We gaan er nog even over slapen.” Die nachtrust moet hem goed hebben gedaan. Lambrecht gistermidd­ag: “De eerste helft was heel goed, ik mag niet klagen. We gaan voortdoen, hé. Maar Georges weet ook dat we een paar keer moeten winnen, dat er niet veel nodig is.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Gemengde gevoelens bij de Lokerense spelers.
FOTO PHOTO NEWS Gemengde gevoelens bij de Lokerense spelers.
 ?? FOTO ISOSPORT ?? WaaslandBe­verencoach Stijn Vreven schudt ref Smet de hand.
FOTO ISOSPORT WaaslandBe­verencoach Stijn Vreven schudt ref Smet de hand.
 ?? FOTO ISOSPORT ?? Georges Leekens ‘‘Mijn spelers toonden de goede mentalitei­t.’’
FOTO ISOSPORT Georges Leekens ‘‘Mijn spelers toonden de goede mentalitei­t.’’
 ?? FOTO ISOSPORT ?? Rassoul in een kopduel met Schrijvers.
FOTO ISOSPORT Rassoul in een kopduel met Schrijvers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium