Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Pech voor City en Rode Duivels: Kevin De Bruyne is weken out

Belg minstens drie weken out door eerste hamstringb­lessure ooit

- BART LAGAE

Bondscoach Roberto Martinez ziet een nieuwe sleutelspe­ler uitvallen voor de int erlands tegen Bosnië (7 oktober) en Gibraltar (10 oktober). Kevin De Bruyne moest zaterdag bij Manchester City naar de kant met een hamstringb­lessure en mist voor het eerst sinds 2012 twee interlands op rij.

Hij was alweer beslissend geweest voor Manchester City. Tijdens de eerste helft in Swansea kwam Kevin De Bruyne moeizaam onder stoom en samen met hem had ook City het moeilijk. Swanseaspi­ts Llorente had een vroege goal van Agüero ongedaan gemaakt en de acties die KDB ondernam, waren niet altijd even succesvol. Maar in de tweede helft leidde een penaltyove­rtreding op De Bruyne tot de voorsprong voor City. Agüero zette de penalty om en De Bruyne had ook nog een voet in de aanval die leidde tot de 1-3-eindscore van Raheem Sterling. De Belg kwam er weer door, maar moest tien minuten voor tijd met een pijnlijke hamstring naar de kant.

De Bruyne liet gisteren een scan nemen, die de hamstringb­lessure bevestigde. Een termijn van onbeschikb­aarheid wilde de clubdokter nog niet geven. Verdere onderzoeke­n zijn nodig en ook De Bruyne tast in het duister over hoe ernstig zijn blessure is. Het is de eerste keer dat hij met een hamstringl­etsel aan de kant staat. Algemeen wordt aangenomen dat De Bruyne minstens drie weken aan de kant staat. Zijn blessure is een streep door de rekening van City, dat de voorbije weken erg afhankelij­k van de Belg was geworden. Ook David

Silva is niet vrij van kwaaltjes, waar- door als spelmaker alleen de Duitser Ilkay Gündogan overblijft. Woensdag staat de Champions Leagueweds­trijd op Celtic op het programma, zondag een lastige verplaatsi­ng naar Tottenham.

Maar ook voor bondscoach Roberto Martinez is de blessure van De Bruyne slecht nieuws. Als er sprake is van een scheur mist De Bruyne de interlands thuis tegen Bosnië (7 oktober) en in Portugal tegen Gibraltar (10 oktober). Ook als er sprake is van een ernstige verrekking, is de kans miniem dat hij die wedstrijde­n haalt. City zal niet toelaten dat België risico’s met het goudhaantj­e neemt. Tussen de medische staf van de Premier Leagueclub en de Rode Duivels is er al lange tijd een hechte relatie. Ook en vooral door het medische verleden van Vincent Kompany.

Het is van 2012 geleden dat De Bruyne twee opeenvolge­nde wedstrijde­n van België miste. Dat was op 25 mei en 2 juni 2012 tegen achtereenv­olgens Montenegro en Engeland in vriendscha­ppelijke duels. De wedstrijd daarvoor, vriendscha­ppelijk tegen Griekenlan­d op 29 februari 2012, zat hij wel bij de selectie, maar speelde hij geen minuut.

Puzzelen voor Martinez

De laatste wedstrijde­n tegen Spanje en Cyprus waren misschien niet De Bruynes allerbeste voor België, maar hij had toch een voet in de doelpunten in Cyprus en bondscoach Martinez had de hoop dat hij zijn bloedvorm bij City zou doorzetten bij de nationale ploeg. Martinez heeft van het samenspel tussen De Bruyne, Hazard en een diepe spits een speerpunt gemaakt. Nu wordt hij gedwongen te puzzelen voor de eerste serieuze WK-kwalificat­ieopdracht tegen Bosnië.

 ?? FOTO EPA ??
FOTO EPA
 ?? FOTO ISOPIX ??
FOTO ISOPIX

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium