Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We beschikken over te goede ploeg om tevreden te zijn”

Jens Lambrechts schiet thuisploeg in slotminuut naar puntendeli­ng

-

Jens Lambrechts heeft met zijn team SintLenaar­ts de mindere prestatie op Betekom vooral in de eerste helft voor eigen publiek doorgetrok­ken. In de slotminuut kon hij toch nog een puntendeli­ng forceren.

“Onze eerste helft was niet om over naar huis te schrijven”, begon Jens Lambrechts. “Het was echt een vervolg van onze vorige wedstrijd op Betekom. Daar speelden we ook niet goed, maar veroverden uiteindeli­jk toch nog drie punten.”

“De tweede helft was tegen de Mechelaars gelukkig wel wat beter”, ging hij verder. “We dwongen toen wat meer kansen af en op een schot van mij konden we - mits wat meeval - nog een punt in eigen huis houden. We zorgden toen voor meer drive in onze acties. RC Mechelen speelde toen vooral verdedigen­d, maar dat wisten we vooraf. Dat mag zeker geen excuus zijn. Dat moeten we in de toekomst veel beter uitspelen.”

Over de strafschop had Lambrechts ook zijn visie.

“Een echte kutgoal was het”, stak hij zijn frustratie­s niet onder stoelen of banken. “Als de ref dat fluit, moesten wij er ook een krijgen. Die floot hij dan niet. Na die openingsgo­al zag ik de Mechelaars meteen alles dichtgooie­n.”

Efficiënte­r afwerken

Lambrechts zag Mechelendo­elman Gianni De Ruysscher een sterke wedstrijd spelen.

“Hij hield tot de laatste minuut de nul op het scorebord”, bevestigde de Sint-Lenaartssp­eler. “Wij hadden voor de gelijkmake­r ook al drie keer kunnen scoren, maar De Ruysscher pakte echt alles. In de slotminuut zag ik hem nog gezwind naar mijn schicht zweven en de bal van onder de lat wegpunchen. Al kreeg ik de bal daarna terug en zag mijn schot via de voet van Peleman tegen de touwen sterven. Was de doelman toch een keer geklopt.”

De plaatselij­ke middenveld­er zag weer geen aanvaller scoren. “Van onze vier treffers komt er maar een van een spits, die van Miles Vissers. Voor de rest scoorden spelers die op een andere positie spelen. We maken onze kansen al een tijdje niet goed af. Dat moet echt beter. Vorige wedstrijde­n gaven we niets weg en pakten we telkens de volle buit. Een treffer van ons was voldoende. Nu moesten we een achterstan­d goedmaken, maar dat verliep moeilijker.”

Met de kwaliteite­n van Sint-Lenaarts mogen ze met de puntendeli­ng niet tevreden zijn. “Dat is juist”, aldus nog Lambrechts. “We beschikken over een betere ploeg en moeten meer kunnen laten zien dan wat we tot hiertoe lieten bekijken.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium