Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn oom had voorspeld dat ik me het hoofd zou scoren”

Jens Dyck dirigeert Nijlen naar een neg en op twaalf

- GINO VAN LOOY

Nijlen heeft tegen Betekom vrij eenvoudig de drie punten gepakt. Nadat de match een half uur op slot zat, brak Jens Dyck ze met een assist en een doelpunt helemaal open.

“Het eerste halfuur verliep vrij moeizaam”, begon matchwinna­ar Dyck zijn analyse. “Betekom viel na een redelijke start helemaal terug, maar wij konen geen opening creëren. Tot ik dan de bal voorzette en Verstraete­n binnen knikte. Het was heel belangrijk dat we nog voor rust konden scoren, want dat brak de veer bij Betekom.”

De tweede helft begon uitstekend: na twintig seconden scoorde Dyck al met het hoofd. “Het is de eerste keer in mijn leven dat ik zo scoor ( lacht). Het was een prachtpass van Sam Mellebeek”, vertelde Dyck. “Het straffe is dat mijn oom in de namiddag nog gezegd had dat ik zou scoren met het hoofd. Ik ben zeer blij dat ik mijn eerste doelpunt gescoord heb en ook beslissend ben geweest.”

Na de 2-0 was de match eigenlijk gespeeld, want Betekom kon geen vuist maken. Alleen helemaal op het einde kwam het nog eens opzetten. “Ik had een hattrick moeten scoren, maar ik kende wat pech bij de afwerking”, sakkerde Jens Dyck. “Onze zege kwam nooit in gevaar, want Betekom kwam te zwak voor de dag. Die bal op de paal in de slotfase was wel even schrikken, maar deze zege was dik verdiend. Onderin hebben we Betekom nu serieus teruggesla­gen. We mogen nu wel tweede staan met een negen op twaalf, naar die plaats kijken we niet. Ons doel blijft het behoud. Maar dit seizoen kennen we uiteraard een droomstart.”

Jens Dyck blikt ook al vooruit naar de uitwedstri­jd van volgende week. “Die match op Racing Mechelen, dat is iets wat al een hele tijd leeft in onze groep”, verklapte hij. “In zo'n stadion mogen gaan spelen, daar kijkt iedereen naar uit. Ook bij de supporters staat deze match aangestipt, want ze gaan daar met twee supporters­bussen naartoe rijden. Ook sportief kunnen we daar misschien wel iets gaan rapen, want het draait momenteel echt goed bij ons.”

 ?? FOTO AVT ?? Dankzij de 20 tegen Betekom kan Nijlen met vertrouwen naar Racing Mechelen
FOTO AVT Dankzij de 20 tegen Betekom kan Nijlen met vertrouwen naar Racing Mechelen

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium