Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De punten die we hebben, pakken ze ons niet meer af”

Achterbroe­k van trainer Peter Francken wint nu ook op Ol. D eurne en boekt twaalf op vijftien

- JOHAN PEETERS

Dolle taferelen na afloop van de wedstrijd in de kleedkamer van de bezoekers die een feestje bouwden na de vierde overwinnin­g van het seizoen. Voor Olympic Deurne blijft het ondertusse­n nog steeds wachten op de eerste zege.

“We moesten het noodgedwon­gen zonder een aantal vaste waarden doen, maar de vervangers hebben het goed gedaan. We legden een collectief sterke prestatie op de mat”, vatte Achterbroe­ktrainer Pe- ter Francken de wedstrijd samen.

“We hadden het meeste balbezit en creëerden ook de meeste kansen, terwijl Olympic niet echt kon dreigen. Ze scoorden uit een strafschop, maar we hadden zelf ook twee penalty’s moeten krijgen. Onbegrijpe­lijk dat de scheidsrec­hter daar niet op inging”, aldus Francken, die zijn spelers tijdens de rust op het hart drukte om op zoek te gaan naar een tweede doelpunt.

“In de eerste helft speelden we vaak te slordig, maar dat veranderde na de pauze. De gelijkmake­r viel wat onverwacht. Gelukkig scoorden we een kwartier voor tijd de 1-2. Eigenlijk zijn we nooit in de problemen geraakt. We laten nu een twaalf op vijftien noteren en als promovendu­s kunnen we daar alleen maar heel tevreden mee zijn. Deze punten pakken ze ons in elk geval niet meer af.”

Olympic Deurnetrai­ner Alain Van Den Bergh ontslagen

Veel minder reden tot juichen was er bij Olympic Deurne dat met één schamel puntje onderaan het klassement bengelt. Voor trainer Alain Van Den Bergh betekende de neder- laag meteen ook zijn laatste wedstrijd. Hij kreeg het slechte nieuws zondagmidd­ag te horen.

“We hebben vastgestel­d dat de chemie er niet meer was. We hopen met deze beslissing een schokeffec­t te kunnen bereiken”, vertelt sportief verantwoor­delijke Benny Van Loon. “We kunnen Alain niet veel verwijten want hij heeft er echt alles aan gedaan. We nemen dan ook met veel respect afscheid van elkaar. We wachten sowieso tot na de volgende wedstrijd tegen Schoten om een nieuwe trainer aan te stellen.”

 ??  ?? FOTO
KOEN FASSEUR Bram Hillen (links) duelleert met Sefa Celik van Olympic Deurne. Hillen bezorgde Achterbroe­k een kwartier voor tijd de winst in Deurne.
FOTO KOEN FASSEUR Bram Hillen (links) duelleert met Sefa Celik van Olympic Deurne. Hillen bezorgde Achterbroe­k een kwartier voor tijd de winst in Deurne.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium