Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Revanche voor mijn nederlaag op z aterdag”

Stijn Huys wint met ruime voorsprong in Hoboken

- (kle)

Stijn Huys heeft niet lang gewacht om revanche te nemen voor zijn nederlaag in Stabroek op zaterdag waar hij in de spurt gevloerd werd door Pieter Van Roosbroeck. In Hoboken kwam hij drie ronden voor het einde alleen aan de leiding en die gaf hij niet meer af.

“In de eerste helft van de wedstrijd had ik niet gedacht dat ik zou winnen”, gaf de tussentijd­se leider in het algemeen klassement van de Nieuwsblad Moedige Veldrijder Trofee achteraf aan. “Samen met Gert Smets en Pieter Van Roosbroeck kwam ik na een tijdje op kop. Ik hing heel de tijd aan de rekker maar bleef mijn eigen tempo rijden. Ze trokken iets sneller op na de bochten en ik legde me er al bij neer dat ik voor de derde plaats aan het rijden was. Ik zorgde er alleen voor dat ik niet loste en als er toch eens een gaatje kwam dat ik toch nog terug kon komen.”

“Ik heb dan een cadeautje van die mannen gekregen toen Gert ten val kwam en daardoor Van Roosbroeck ophield. Ik reed op dat moment op kop en sloeg als vanzelf een kleine kloof. Ik was ervan overtuigd dat die twee nog zouden terugkomen. Ik bleef tempo rijden en dacht elk moment die gasten naast mij te zien opduiken, maar het tegendeel was waar. Ik reed tot mijn eigen verbazing steeds verder van hen weg. Dat gaf uiteraard zelfvertro­uwen en op de lange stukken durfde ik na een tijdje zelfs bij te schakelen om ze op afstand te houden. Al bij al ging het nog vrij vlot in die laatste drie ronden.”

“Een mooie revanche is dit voor mijn nederlaag in Stabroek van zaterdag. Daar moest ik enkel het hoofd buigen voor Van Roosbroeck in de spurt omdat hij nu eenmaal sneller is. De zege in Hoboken maakt de nederlaag van zaterdag ruimschoot­s goed. Ik doe ook een goeie zaak in het algemeen klassement. Ik loop nog verder weg van Ingmar Uytdewilli­gen van wie ik veronderst­el dat het mijn taaiste concurrent wordt. Elk punt telt.”

Bij de nieuweling­en pakte eerstejaar­s Thibau Nys, zoon van, zijn eerste zege. Hij was Dante Coremans in de slotfase te slim af. Niels Vandeputte pakte zijn tweede zege van het seizoen bij de juniores terwijl Shana Maes en Eva Vermeersch eerst over de streep kwam bij respectiev­elijk de vrouwen elite en de meisjes jeugd.

 ?? FOTO AVT ?? Uytdewiili­ghen, Huys en Cant aan het werk in Hoboken.
FOTO AVT Uytdewiili­ghen, Huys en Cant aan het werk in Hoboken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium