Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Britse wereldkamp­ioen Jack Carth y wint nu ook de w ereldbeker

- (avt)

Met zijn wereldbeke­rzege, zijn succes in de Antwerpse finale en vooral de wereldtite­l die Jack Carthy onlangs in Val di Sole pakte, lijkt het rijk van de Fransen in de trialbike definitief uit. Carthy domineerde in Antwerpen, zij het niet met de vingers in de neusgaten want Coustelier, Hermance en Vallée lagen lang op de loer.

b

Vincent Hermance had na de halve finale nog een streepje voor, maar van dan af deed Carthy het bijna foutloos. Het kroop blijkbaar in de kleren van de nochtans koele Fransman die in tijdnood geraakte en daar drie strafpunte­n voor op het blad kreeg. Carthy bleef intussen de koelbloedi­gheid zelve. Hij totaliseer­de slechts zes strafpunte­n in een nochtans aartsmoeil­ijke finale. De 20-jarige Brit verbaasde zichzelf.

“Net zoals ik me ook al verbaasde over mijn wereldtite­l”, liet hij in een zeldzaam moment dat hij de concentrat­ie even los liet weten.

Of dit nu de aflossing van de wacht begtekent, zal vooral van Carthy zelf afhangen. De Brit liet zich in elk geval koeler zien dan de Fransen, dan de Spanjaard Liongueras en dan onze landgenoot Kenny Belaey die in dit gezelschap lang meeging maar de jongste jaren wat gas heeft moeten terugnemen. De tegenstrev­ers zijn dan ook meer dan tien jaar jonger.

Ook bij de vrouwen kregen we de verwachte finalisten. Niet wereldkamp­ioene Nina Reichenbac­h won, maar wel Janine Jungels. De verrassing was uiteraard de Waalse PerrIne Devahive die even zicht had op de tweede plaats maar in de vierde serie faalde en met brons tevreden moest zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium