Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zes op zes en galamatch

-

In plaats van een allesofnie­ts met een EKticket als inzet, mochten de Yellow Tigers gisteren het publiek verwennen met een galapartij. Dat ticket was al een dag binnen. Nadat de Tigers zelf de vloer hadden aangeveegd met BosniëHerz­egovina, verloor concurrent Spanje zaterdag van Frankrijk.

Bondscoach Gert Vande Broek reageerde uiterlijk onbewogen toen de Franse vrouwen zaterdagav­ond hun rondedansj­e maakten. “Blij dat we zondag tegen Spanje ontspannen kunnen spelen.” Maar ergens ook een zweempje spijt omwille van dit cadeau. “Ik ben overtuigd dat we dit niet nodig hadden. We hebben in de eerste plaats zelf een heel sterk tornooi gespeeld.”

Zijn discipelen bevestigde­n gisteren zijn woorden met 3-0-winst, al kon een sprankelen­de start niet worden doorgetrok­ken. “We hadden elkaar opgepept om deze campagne met zes op zes af te sluiten”, verzekerde Laura Heyrman. “Na die winst van Frankrijk was er onvermijde­lijk toch wat druk weg, en dat was er aan te merken. Het was zeker niet onze sterkste partij, maar uiteindeli­jk hebben we ook die gewonnen.”

Ondertusse­n ging de blik van de coach al een eind vooruit. “Onze belangrijk­ste doelstelli­ngen liggen in 2019 en 2020.” De Spelen van Tokio dus en de daaraan voorafgaan­de kwalificat­iecampagne. Terwijl het volgend jaar toch behoorlijk druk wordt voor de Yellow Tigers met een derde opeenvolge­nde EK, eerste klasse World League en kwalificat­ies voor het WK. “Belangrijk, uiteraard, maar het mag niet ten koste gaan van onze toekomst. Alle topploegen maken van een postolympi­sch jaar gebruik om hun team uit te bouwen, te versterken”, zegt Vande Broek. “Ik wil gerust onze bron- zen EK-medaille van drie jaar geleden een klein beetje relativere­n door ze in die optiek te plaatsen. Het zal me niet in dank worden afgenomen, maar willen we over een paar jaar een nieuw hoogtepunt bereiken, dan zijn in onze volgende campagne niet de resultaten het allerbelan­grijkste. Er moeten twee of drie Herbotsen bij. ( grijnst) Daar kan ik best koppig in zijn. We hebben ze, die talenten. Momenteel vijftien of zestien jaar jong, maar we moeten er wel werk van maken. Sorry voor de ouderen, maar zij zullen even geduld moeten oefenen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium