Gazet van Antwerpen Stad en Rand

”We breien te lang”

Coach Peter Maes ziet Genk lesje in efficiënti­e krijgen

- (mg)

KRC Genk is na een nul op negen weggezakt naar de tiende plaats in de rangschikk­ing. Ook op Kortrijk kreeg het een pijnlijk lesje in efficiënti­e. De bezoekers blunderden achterin en misten scherpte in de aanval. Ze zullen uit een heel ander vaatje moeten tappen om donderdag iets te rapen tegen Sassuolo en daarna de inhaalrace in te zetten in de competitie.

Natuurlijk deed de derde competitie­nederlaag op rij pijn. Vooral omdat Genk ondanks de zware cijfers beter voetbal had gebracht dan de thuisploeg. “Tussen de twee grote rechthoeke­n brachten we goed voetbal”, zuchtte coach Peter Maes. “Maar wat koop je ervoor als je scherpte mist in de zone van de waarheid, zowel achterin als vooraan? Dan krijg je zo’n hard verdict, zeker als je er een aantal individuel­e fouten aan toevoegt.”

Ruggen rechten

Maes wikte en woog zijn woorden. In deze drukke weken wilde hij niet zwaar uithalen, enkele spelers worstelen zo al met het zelfvertro­uwen.

“We moeten samen de ruggen rechten. We weten dat we goed kunnen voetballen maar puren daar te weinig resultaat uit. Misschien is het beter om op zo’n moment helemaal met de billen bloot te gaan. Dan is het besef er meteen dat we onze lessen moeten trekken uit deze nederlaag. We kregen vorige week heel veel lof voor onze manier van voetballen. Sommigen zagen ons zelfs al meedoen voor de titel. Deze week toonden we een totaal ander gezicht, dat is misschien eigen aan een jonge ploeg.”

Breien

Maar de les van Kortrijk was duidelijk, volgens Maes. “Kortrijk was voor doel gretiger, scherper en directer. Wij combineerd­en goed maar ook te lang. Die combinatie­s moeten een middel zijn, geen doel op zich. We breien te lang, in de aanval moet het directer. Net zoals we achteraan genadeloze­r moeten worden. We willen het te mooi doen. Ik mis de hardheid van de typische verdediger. Wij willen overal te veel voetballer zijn.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Aanvoerder Thomas Buffel wordt voor uitleg bij de fans geroepen.
FOTO JEFFREY GAENS Aanvoerder Thomas Buffel wordt voor uitleg bij de fans geroepen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium