Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Weerzien met Priske en Högli

-

Na de honderdste goal voor Jelle Vossen vrijdag tegen Moeskroen kan een andere Bruggeling zich morgen in de Champions League opnieuw tot jubilaris kronen. Als Timmy Simons in actie komt in Kopenhagen, speelt de 39-jarige middenveld­er zijn 400e officiële wedstrijd in blauw-zwarte loondienst.

Club wordt morgen in de Deense hoofdstad gesteund door zo’n 1.200 supporters. De wedstrijd wordt geleid door de Schot Craig Thomson (44), twee seizoenen geleden nog scheidsrec­hter in Club - Besiktas (2-1).

Boordevol vertrouwen zitten ze inmiddels bij FC Kopenhagen. Niet alleen bleef de Deense landskampi­oen zaterdag voor de twintigste wedstrijd op rij ongeslagen in alle competitie­s samen, de 2-0-zege tegen het bescheiden AGF betekende ook de 37e thuiswedst­rijd op rij zonder verlies in de Deense Superligae­n, een nationaal record. Scoren deed het zaterdag wel pas toen Santander op het veld kwam en vijf minuten na zijn invalbeurt de ban brak. De spits scoorde drie keer in de laatste twee wedstrijde­n en wordt samen met collega-aanvaller Andreas Cornelius – al negen doelpunten in alle competitie­s samen – een taaie brok voor de Brugse verdedigin­g.

Voor bankzitter Tom Høgli (32) en assistent-trainer Brian Priske (39) wordt de wedstrijd van morgen tegen hun voormalige werkgever Club Brugge een confrontat­ie met oude vrienden. Maar toch vooral een kans om FC Kopenhagen nu al op weg te zetten naar Europees overwinter­en.

De hele kern kreeg zondagvoor­middag al een uitgebreid­e infosessie en wedstrijdb­eelden voorgescho­teld. Technisch directeur Johan Lange ging Club twee keer scouten en naast de tips van Priske was er ook de rol van Høgli, die in Brugge nog een klein seizoen onder Michel Preud’homme werkte. “Ik heb niet veel hoeven te informeren, maar ik heb iedereen wel gezegd hoezeer ik onder de indruk van hem was. Preud’homme is een uitzonderl­ijke trainer. Toen hij kwam, voelde je meteen dat hij stabilitei­t zou brengen. Die was nodig. Sinds ik er in 2011 was toegekomen, kende de club alleen maar periodes van veranderin­g en transitie. Het is misschien jammer dat ik niet langer met Preud’homme kon samenwerke­n en afscheid kon nemen met een prijs. Maar het was voor mij het juiste moment om na mijn aflopende contract in 2014 te vertrekken naar Kopenhagen. Ik hou positieve gevoelens over. Het was heerlijk in Brugge te leven. Mijn zoon Wilhelm is er geboren en de club en sfeer in het stadion waren fantastisc­h.”

 ?? FOTO RR ?? Priske en Högli gisteren.
FOTO RR Priske en Högli gisteren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium