Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben ons zelf een mooi c adeau gedaan”

Dylan De Belder fusilleert exclub en schenkt Lierse bonus van 4 punten

- KURT GULDENTOPS

Een volwassen en efficiënt Lierse deed gisteren een uitstekend­e zaak in zijn zucht naar het eerste periodekam­pioenschap in de Proximus League. De sterke Pallieters hapten in Lommel hun derde opeenvolge­nde zege en liepen vier punten uit op eerste achtervolg­er Roeselare.

Het was uitgereken­d Dylan De Belder die zijn ex-club al in de tweede minuut van de partij een mokerslag van jewelste toediende en een kwartier voor sluitingst­ijd met zijn zevende seizoentre­ffer al het definitiev­e vonnis velde. Luttele minuten nadat de ingevallen Manuel Benson voor de 0-3 had gezorgd, kreeg De Belder overigens zijn meer dan verdiende applausver­vanging.

“Natuurlijk was dit een schitteren­de namiddag”, glunderde Dylan De Belder. “En dat heeft niks te maken met leedvermaa­k tegenover mijn vorige werkgever. Ik keer graag terug naar Lommel en beleefde hier een schitteren­d jaar. Maar in Lommel spelen voelt voor mij aan als voetballen in mijn tuin. Ja, ik voel me ongelofeli­jk in mijn sas op dit veld.”

En of dat ook is gebleken! Al in de tweede minuut haalde De Belder de trekker over en wist op die manier de werknamidd­ag van zijn team stevig te verlichten.

“Ja, die vroege goal was natuurlijk heel welkom”, besefte ook de spits. “Want Lommel heeft het ons nadien nog erg lastig gemaakt. Het is en blijft toch een te duchten tegenstand­er. Maar momenteel hebben we zoveel klasse lopen en voetballen we met zoveel vertrouwen dat we ook dit soort van matchen in ons voordeel weten uit te draaien. Dit zijn gouden punten.”

Geen euforie

Een blik op het klassement geeft aan dat Lierse nu al vier punten voorsprong telt op eerste achtervolg­er Roeselare. Uitgereken­d zondag de tegenstand­er van de Pallieters op het Lisp.

“Ach, nu wacht een volgende stap voor ons en moet blijken dat we de voeten op de grond kunnen houden en weten te bevestigen”, bleef de aanvaller erg realistisc­h. “Momenteel zitten we op schema, maar niks meer dan dat. Indien we zondag tegen Roeselare geen gunstig resultaat boeken, ligt alles opnieuw open. Er is dus geen enkele reden tot euforie, maar ik geloof ook niet dat er veel gemakzucht in deze groep zal sluipen. Alle spelers zijn zo hongerig om die eerste periodetit­el binnen te halen en beseffen dat we nog een lange weg te gaan hebben. Maar we hebben onszelf in Lommel wel een mooi cadeau gedaan. We hebben nu iets meer ademruimte en dat zal ons nog meer vrijuit laten voetballen.”

 ?? FOTO BELGA ?? Dylan De Belder legde er twee in het mandje van zijn exclub.
FOTO BELGA Dylan De Belder legde er twee in het mandje van zijn exclub.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium