Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dat deed pijn, Cristiano

Sterspeler van Real Madrid baalt na ‘te vroege’ wissel

-

Een pruillip, wat gesticuler­en en niet eens uitvoerig juichen. Neen, Cristiano Ronaldo kende afgelopen zaterdag een baalavond tegen Las Palmas (22). Waarmee we niet bedoelen dat Gareth Bale met alle aandacht aan de haal ging. Wel dat Zidane het nodig vond hem te wisselen en dat viel heel slecht bij de Portugees.

Real Madrid liet zaterdag dure punten liggen op bezoek bij Las Palmas, maar het verrassend­e 2-2-gelijkspel op Gran Canaria werd overschadu­wd door de wissel van Cristiano Ronaldo. Op achttien minuten van het einde, bij een 1-2-voorsprong voor Real, vond Zinedine Zidane het welletjes. Ronaldo mocht rusten, Lucas Vazquez kwam erin. Maar dat zinde Ronaldo niet. Als een slechte soapacteur haalde hij een heel arsenaal aan maniertjes boven om zijn ongenoegen te tonen. Een blik naar de stadionklo­k, de neus even optrekken, een pruillipje, wel een hand maar geen oogcontact met de trainer. En maar sakkeren en op de bank ook nog eens zijn tape met te veel misbaar naar de grond mikken. Ronaldo, hoofdrolsp­eler in de blockbuste­r die zijn leven is, weet dat de camera’s op hem gericht zijn. En dat zijn coach zich onvermijde­lijk moet verantwoor­den.

Zidane deed het met de glimlach. “Het is maar net hoe je zijn reactie interprete­ert. Natuurlijk wil hij alles spelen, maar soms kan dat niet. Ik moet ook aan dinsdag denken.” De Fransman zat met het Champions Leagueduel tegen Borussia Dortmund van komende dinsdag in zijn achterhoof­d. En het gegeven dat Ronaldo pas in september terugkeerd­e na de knieblessu­re waarmee hij in de EK-finale uitviel. Eerder deze maand werd Ronaldo ook al gewisseld tegen Osasuna. Dat was afgesproke­n, maar achteraf verklaarde de Portugees dat hij zich fit genoeg voelde om negentig minuten te spelen. Ronaldo die gewisseld wordt, dat is alleen toegelaten als hij naar een ovatie smacht. Of als hij pijn heeft. “Soms is het ook goed om spelers wat te ontzien”, zegt Zidane nog. “Maar Cristiano speelde prima, hoor.”

Slechts één goal

Het lag niet aan Ronaldo dat Real nog een ongelukkig laat doelpunt moest toestaan. Het gemak waarmee Las Palmas door het Madrileens­e middenveld sneed, doet vermoeden dat de geblesseer­de waterdrage­r Casemiro gemist werd bij Real.

Tegelijk valt niet te ontkennen dat Ronaldo nog niet scherp is, logisch ook na zijn verstoorde voorbereid­ing. Misschien ligt daar wel de echte reden voor zijn onvrede. Hij liet zaterdag een vroege schietkans liggen. En hij zag een schot afgeweerd, waarop Marco Asensio de rebound binnenkopt­e (0-1). Niet dat Ronaldo daar voldoening uit haalde. Uitbundig zijn ploegmaats opzoeken om te vieren, dat zat er niet in. No Ronaldo, No Party. Met slechts één doelpunt sinds zijn comeback kan Ronaldo simpelweg niet tevreden zijn.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Coach Zinedine Zidane wil Ronaldo sparen voor het duel met Dortmund in de Champions League.
FOTO PHOTO NEWS Coach Zinedine Zidane wil Ronaldo sparen voor het duel met Dortmund in de Champions League.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium