Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tien op twaalf voor Kielenaars

Tom Pietermaat loodst Beerschot Wilrijk naar probleemlo­ze winst in Virton

-

Na het ongelukkig puntenverl­ies van vorig weekend pakte FCO Beerschot Wilrijk in het verre Virton haast probleemlo­os de drie punten. Alexander Maes, Hernan Losada en Jimmy De Jonghe zorgden voor de doelpunten. De algemene regie was in handen van Tom Pietermaat.

Ditmaal geen vroege achterstan­d voor FCO Beerschot-Wilrijk en dat leidde naar een volwassen overwinnin­g met snelle combinatie­s en goed voetbal. Telkens Virton de neus aan het venster stak, was er Tom Pietermaat om bij te springen.

“Onze coach kent me van vroeger bij KV Mechelen”, legt Tom uit. “Hij slaagt erin om mij, net als Urbain Spaenhoven vorig seizoen, tot mijn limieten te drijven. Ik wil niet zeggen dat ik geen werkpunten meer heb, maar we voelen ons conditione­el zo sterk en beschikken over zoveel kwaliteit dat we vanavond nooit in de problemen kwamen.”

“De eerste helft waren we volledig baas en gaven we geen enkele kans weg. Toen Alexander Maes ons na een kwartier op voorsprong kopte, maakte dat de wedstrijd een stuk gemakkelij­ker.”

“Na rust moest de thuisploeg risico's nemen. Wij slaagden erin alles vast te zetten. Op een moment dat we het nodig hadden, pakte Hernan Losada plots uit met een geweldige persoonlij­ke actie. Hij zette enkele tegenstand­ers in de wind en plaatste de bal vanop rechts zuiver in de verste hoek. Die 0-2 voorsprong bezorgde ons de nodige ademruimte om de match rustig controlere­nd uit te spelen.”

“Toen Jimmy De Jonge drie minuten voor tijd zich op snelheid en kracht voorbij enkele tegenstand­ers werkte, zette hij met een derde doelpunt de kroon op het werk en was de wedstrijd helemaal gespeeld.”

"We hadden gehoopt om met negen op negen te starten. Toen dat vorig weekend ondanks een sterke prestatie niet lukte, zorgde dat voor enige ontgoochel­ing. Wat we vandaag vooral leerden, is dat we onszelf met onze kwaliteite­n geen druk mogen opleggen als we ons huidig niveau kunnen aanhouden."

Toen na een kwartier spelen Hernan Losada zijn derde hoekschop op rij mocht trappen, vond hij aan de tweede paal Alexander Maes die onhoudbaar voorbij Dupire de 0-1 op het bord kopte. De thuisploeg creëerde de eerste helft geen enkele kans. Toen Virton na de rust toch agressieve­r en met meer druk naar voor trachtte te spelen, counterde Losada met een persoonlij­ke actie waarbij drie verdediger­s in de wind zette en de 0-2 in de verste hoek legde. Tijdens de slotfase zette Jimmy De Jonghe zich nog eens door op links, bleef met een beetje geluk in balbezit en zette de 0-3 eindstand op het bord, terwijl doelman Clepkens een zo goed als werkloze avond beleefde.(

 ?? FOTO MICHEL STEENSELS ?? Vreugde bij de spelers van Beerschot Wilrijk na het tweede doelpunt gescoord door Hernan Losada.
FOTO MICHEL STEENSELS Vreugde bij de spelers van Beerschot Wilrijk na het tweede doelpunt gescoord door Hernan Losada.
 ?? FOTO MICHEL
STEENSELS ?? Tom Pietermaat: regisseur op het middenveld.
FOTO MICHEL STEENSELS Tom Pietermaat: regisseur op het middenveld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium