Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Rupel Boom wint op Londerzeel met 12 en klimt na een negen op negen naar tweede plaats

Rupel Boom overklast titelkandi­daat

- PETER NYS

Rupel Boom heeft gisteren zijn visitekaar­tje afgegeven. De Steenbakke­rs gingen verdiend de drie punten halen bij titelkandi­daat Londerzeel. Antonio MunozHerre­ra nam beide goals voor zijn rekening.

Wat speelde Rupel Boom goed. Londerzeel is het gewoon om een muur te moeten slopen en schrok zich een hoedje toen de tegenstand­er voor één keer zelf de wet wilde dicteren. Het begon nog slecht voor de bezoekers met de snelle 1-0 van Luyckx. Maar het jonge Rupel Boom trok daarna op klasse het laken naar zich toe en won verdiend. “Dit was onze beste match van het seizoen”, aldus Munoz-Herrera. “We hebben een ploeg die uitstekend kan voetballen. De voorbije weken lieten we dat bij vlagen al zien. Nu was het negentig minuten heel sterk, niet toevallig tegen een ploeg die ook wilde voetballen. Ik denk dat dit voor de toeschouwe­rs een zeer genietbare derby was met veel kansen en spanning. En Rupel Boom gaat verdiend met de drie punten lopen.”

Jouw tweede doelpunt was een kopbal van wel zeer ver. Foutje van de keeper?

“Dat moet je aan hem vragen. Ik vond het zeker geen blunder. Het was

een strak getrapte voorzet van Lodders. Als je zo'n bal goed kan raken, geef je die nog wat extra snelheid mee. Hij viel mooi over de doelman onder de lat. Een terechte beloning voor onze dominantie. Ik denk niet dat Londerzeel verwacht had dat we hier met zo veel lef kwamen spelen.”

Jij vormt intussen een perfecte tandem met Laureys.

“Het klikt inderdaad uitstekend tussen ons. Jonas is razendsnel, dat zag je ook nu weer. Vaak is hij zelfs met de bal aan de voet nog sneller dan zijn tegenstand­er. Ik kan vrij rond hem zwerven en dan is er ook Yannick Put nog die technisch heel sterk is. We hebben een zeer complement­air offensief compartime­nt waarmee we nog veel ploegen pijn gaan doen.”

Het vertrouwen moet groot zijn na een zege bij de grote titelkandi­daat.

“Wij zullen altijd en overal spelen om te winnen. Gaat dat telkens lukken? Uiteraard niet. Maar we willen het wel proberen. Op de eerste speeldag verloren we zo onterecht op Spouwen-Mopertinge­n. Maar die ploeg staat nu wel helemaal bovenaan. Wij zitten nog lang niet aan ons plafond. Met een trainer als Spaenhoven kan je op beide oren slapen.”

 ?? FOTO KMS ?? Van Den Winckel (Londerzeel) houdt Laureys van de bal.
FOTO KMS Van Den Winckel (Londerzeel) houdt Laureys van de bal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium