Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het is leuk om belangrijk t e zijn”

Diep in blessureti­jd trekt Heist drie punten naar zich toe

- GEERT FIERENS

Met een goal van Challouk diep in blessureti­jd behaalde Heist een nipte zege in Brussel. Die overwinnin­g had het onder meer te danken aan het keeperswer­k van Damien Lahaye. Al in de eerste minuut moest hij een bal pareren en de doelman gaf ook een assist.

“Het is leuk om belangrijk te zijn, maar het is ook mijn job natuurlijk”, begon Lahaye zijn verhaal. “Na amper een minuut moest ik goed tussenkome­n of we waren met een achterstan­d aan de match begonnen. Daarna was Brussel eigenlijk niet meer gevaarlijk.”

De keeper was dan ook blij dat hij voor de tweede keer dit seizoen de nul kon houden. “Ja, zoiets stemt me natuurlijk zeer tevreden. Drie tegendoelp­unten tegen Oosterzone­n, twee tegen Virton. Dat wil ik vermijden. Als doelman ben je tevreden als je de nul kan houden en als je, zoals nu, kan winnen.” Ook perfect was de enige goal uit de match van Challouk diep in blessureti­jd en dankzij een assist van Lahaye.

“Het was de laatste aanval en ik trapte de bal ver naar voor. Via het hoofd van Webers kwam die in de voeten van Challouk en die scoorde. Wat een ontlading en dat op het meest ideale moment. Want de ref floot de match nadien ook meteen af. We konden niet op een beter moment scoren.”

Met negen punten op twaalf is de start helemaal top? “Dat denk ik wel. Ook verdedigen­d is het al meer stabiel dan een paar weken geleden, maar dat is ook niet abnormaal met zoveel nieuwe spelers. Het klikt goed met de verdediger­s rondom mij, als je zoals in deze match weinig kansen moet weggeven dan is dat een goed signaal. Een teken dat we goed bezig zijn en wedstrijde­n als deze ook kunnen winnen. We speelden geen grootse partij maar we veroverden wel de drie punten. En dat in het vooruitzic­ht van de match tegen Beerschot-Wilrijk, een wedstrijd die nu echt een topper wordt.”

 ?? FOTO SMB ?? Lahaye speelde een sterke wedstrijd.
FOTO SMB Lahaye speelde een sterke wedstrijd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium