Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Amper twee halve kansen weggegeven”

Autoritair­e Arjan Swinkels in het c entrum van de Kielse verdedigin­g

- HUGO FRET

Met Arjan Swinkels haalde FCO BeerschotW­ilrijk een centrale verdediger in huis die duidelijk het klappen van de zweep kent. Met zijn ervaring leidt hij wekelijks autoritair de verdedigin­g van FCO BeerschotW­ilrijk. Zo ook zaterdagav­ond op het veld van Virton.

“In de eerste helft legden we een rustig meestersch­ap aan de dag en kwam Virton aan geen enkele kans”, analyseert Swinkels de prestatie van zijn team. “Ons tempo lag misschien iets te laag om het onze tegenstand­er echt moeilijk te maken en hen nog voor de rust helemaal uit te tellen. Toch bracht Alexander Maes ons met een knap kopbal doelpunt op een belangrijk­e voorsprong, waardoor voor ons het verdere verloop van de wedstrijd iets gemakkelij­ker werd.”

“Na de rust stuurde Virton, dat op zoek moest naar de gelijkmake­r, enigszins bij. Ze gingen spelen met twee spitsen, terwijl wij met vier achterin bleven. Even kregen we het daardoor op het middenveld iets moeilijker, maar meer dan amper twee halve kansjes kwam de thuisploeg niet. Door hun grotere aanvals- drift kregen wij meer ruimte in de omschakeli­ng. Daarvan profiteerd­e Hernan Losada optimaal om via een mooie persoonlij­ke actie, waarbij hij drie verdediger­s in de wind zette en de bal perfect in de verste hoek van doel legde, de match volledig dood te maken.”

“Voor het orgelpunt zorgde Jimmy De Jonghe drie minuten voor affluiten. Hij zette zich op snelheid en kracht door, leek de bal te verliezen aan de laatste verdediger op zijn weg, maar kwam met een beetje geluk toch weer in balbezit. Jimmy werkte dan knap af. Een dergelijk doelpunt kan er enkel komen dankzij het nodige doorzettin­gsvermogen en een sterke conditie.”

“Ons voetbal was dan misschien iets minder vlot en oogde mogelijk ook iets minder mooi dan vorig weekend tegen Hamme, maar toen moesten we na negentig minuten vrede nemen met een gelijkspel en het verlies van twee punten. Ik verkies dan liever een prestatie als die van vandaag, die ons wel de overwinnin­g en drie punten oplevert. Als we ons huidig niveau kunnen aanhouden, moeten we in staat zijn om nog veel matchen te winnen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium