Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Frustreren­d om zo punten te verliezen”

Berchem ziet eerste thuiszege in rook opgaan

- KRISTOF SOMERS

20 minuten lang geloofde Berchem in een kleine stunt. Tegen de gang van het spel in maar met een prachtige knal van Roy Mauro was geelzwart op voorsprong geklommen, maar in het slot van de wedstrijd ging de eerste thuiszege de mist in.

Roy Mauro zucht. Door zijn rake pegel in de tweede helft leek Berchem op zijn eerste thuiszege af te stevenen. “Die goal deed mij deugd”, knikt de middenveld­er, die voor de pauze ook al eens een gelijkaard­ige kanonskoge­l afvuurde. “Die bal komt achteruit na een actie van Jelle (Van Kruijssen,

red). Dan moet je niet nadenken, gewoon vol door trappen en laag houden. Toen ik mijn schot zag vertrekken, was ik er al van overtuigd dat die bal zou binnen gaan. Leuk, maar heel blij kan ik er ook niet mee zijn.”

Want drie minuten voor het einde werd Berchem koud gepakt na een scrimmage voor doel. Wie de gelijkmake­r scoorde? Het was Mauro zelf die onopzettel­ijk de bal in het eigen doel duwde. De Antwerpena­ar verduideli­jkt: “De bal geraakte in eerste instantie niet weg voor onze eigen goal. Ik stond ongeveer in de buurt van de achterlijn toen ik de kans zag om het leer weg te trappen. Maar net op het moment dat ik dat doe, krijg ik een stevige duw in mijn rug waardoor ik de bal niet juist raak. Via mijn scheenbeen verdwijnt die dan in doel.”

Weg zege, tot grote frustratie van Mauro. “Die 1-0 was perfect geweest om onze verloren punten tegen Tienen in te halen. Als je dan op zo’n manier en zo laat in de wedstrijd de gelijkmake­r slikt, dan is dat op zijn zachtst gezegd frustreren­d.”

Analyse na tien wedstrijde­n

Tot de schicht van Mauro was het wel Bocholt dat de wedstrijd domineerde. “Zij stonden tactisch enorm goed”, zag ook Mauro. “Bocholt belette ons te voetballen zoals we dat gewoon zijn geworden de voorbije we- ken. Zij zijn sterker dan ons, staan een stuk verder. Maar dat wil niet zeggen dat je altijd wint. Wij hebben ook kwaliteit in het elftal zitten.”

“We kregen Greg niet altijd aangeslote­n in de aanval”, geeft Mauro wel toe. “In de tweede helft hebben we dat proberen corrigeren. Op die manier vonden we wel vaker een antwoord op hun kort dekkende middenveld­ers. De laatste drie wedstrijde­n maakten we altijd het verschil na de pauze. Dat gaf ons alleszins de moed om er vol voor te gaan.”

Thes

“Volgende week krijgen we opnieuw een harde noot te kraken met Thes. Pas na tien wedstrijde­n kunnen we bekijken waar we staan. Draai je dan mee vooraan, dan doe je vertrouwen op en ga je gemakkelij­ker voetballen voor de rest van het seizoen.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS/
GMAX AGENCY ?? Roy Mauro kan de gelijkmake­r van Bocholt niet voorkomen.
FOTO TOM GOYVAERTS/ GMAX AGENCY Roy Mauro kan de gelijkmake­r van Bocholt niet voorkomen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium