Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Spelverbod ’s nachts in Lillo

Tijdelijk politiereg­lement weert spelers tussen 22u en 7u uit polderdorp

-

Met een tijdelijk politiereg­lement wordt het spelen van Pokémon Go verboden tussen 22u en 7u in het polderdorp Lillo. Dat moet de bewoners daar weer de nodige nachtrust gunnen.

De Antwerpse gemeentera­ad keurde het reglement gisteravon­d unaniem goed. De hype rond Pokémon Go heeft een zware impact op Lillo, waar de spelers zeldzame Pokémon-figuren kunnen vangen. Veel spelers zakken ook ’s nachts af naar het dorp met 35 inwoners.

“We hebben het bedrijf achter Pokémon Go gebeld met de vraag om de Pokémon te verwijdere­n”, zegt burgemeest­er Bart De Wever (N-VA). “Er kwam nog geen toezegging. Er zat ons niets anders op dan een tijdelijk politiereg­lement op te stellen.”

Het reglement gaat wellicht dit weekend al in en is van kracht tot en met 31 december. Wie dan ’s nachts door de politie wordt betrapt op het spelen van Pokémon Go, riskeert een GAS-boete van maximaal 350 euro. “Het is niet meteen ons opzet om mensen daadwerkel­ijk te beboeten”, zegt De Wever. “Met dit reglement heeft de politie een grond om mensen aan te spreken. Ik hoop dat het vooral ontradend werkt.”

De Wever wil een beter juridisch kader ontwikkele­n rond dit soort van spelletjes. “Pokémon Go is een voorbeeld van digitale innovatie die nieuwe problemen schept. Het gaat om een evenement zonder organisato­r, aangezien het bedrijf zich van verantwoor­delijkheid onttrekt en er sprake is van een spontane deelname van spelers op het openbaar domein.”

De districtsr­aad Berendrech­tZandvliet-Lillo kwam maandagavo­nd ook bij elkaar en vroeg het

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium