Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Students on Stage is een echt festival geworden”

Sint-Jansplein is decor voor 8.000 feestende studenten

-

In groten getale zakten studenten gisteren af naar het SintJanspl­ein om de eerste dag van het academieja­ar door te spoelen met enkele frisse pinten. Students on Stage geeft ieder jaar de aftrap van het academieja­ar. En dit jaar mocht het net iets meer zijn.

Onder het motto ‘ was het Sint-Jansplein gisteren het toneel voor een achtduizen­dtal studenten die de sfeer van Students on Stage kwamen opsnuiven. Students on Stage is de gelegenhei­d bij uitstek voor de verschille­nde Antwerpse studentenc­lubs om nieuwe leden te werven en door de verkoop van veel drank en ook wat eten de clubkas te spijzen. Het is de overkoepel­ende studenteno­rganisatie Unifac die haar schouders ieder jaar onder het initiatief zet. De voorbereid­ingen beginnen zelfs al in mei. “Dit academieja­ar vieren we ons vijftigjar­ig bestaan, daarom mocht ook Students on Stage iets meer zijn”, probeert vicevoorzi­tter Wouter De Boeck uit te leggen tussen de luide beats op het plein door. “We hebben de muziek net wat zachter gezet op vraag van de politie”, vertelt hij.

bigger and better’

Aan goede muziek geen gebrek, de hele namiddag wisselen dj’s elkaar af op het podium dat dubbel zo groot is dit jaar. Geen grote namen, wel één voor één Antwerpse studenten achter de draaitafel­s. Zo ook Tom van der Vreken (19) en Tobias Crikemans (20). Overdag zijn ze student handelsing­enieur in de beleidsinf­ormatica en industriee­l ingenieur en ’s avonds vormen ze het dj-duo Fusic & Molder. “Het is een eer om het academieja­ar hier achter de draaitafel­s te mogen openen. We speelden van 15 tot 16u en het publiek was nog niet helemaal wakker, maar we voelden wel dat de goesting er bij de studenten was om er een feest van te maken. Door zo vroeg te spelen hebben we nu ook zelf meer tijd om nog te genieten van het feest. We draaiden al vaker voor Unifac, we stonden zelfs al via Unifac op de Antwerp 10 Miles, maar hier voor alle verschille­nde studentenc­lubs draaien is toch bijzonder.”

Dat Students on Stage een goede twee jaar geleden nog meer een gezellig samenkomen was voor studenten rond de parking van Gebouw R op de Stadscampu­s is bijna niet meer voor te stellen. “Vorig jaar verhuisden we de setting naar het Sint-Jansplein omdat de omgeving rond de Stadscampu­s te klein werd. Er kwamen toen al meer studenten feesten dan we ooit gedacht hadden. Het was duidelijk dat de studenten aan het begin van het academieja­ar zin hadden om samen te komen. Ondertusse­n kunnen we zeggen dat het evenement een echt festival is geworden in Antwerpen.”

En bij een festival horen duidelijk ook pintjes, veel pintjes en liefst zo goedkoop mogelijk. Drie pintjes voor twee euro, of één voor een halve euro. Of een glas rosé voor 1,5 euro, de democratis­che prijzen op Students on Stage zouden misschien wel iets te maken kunnen hebben met het succes van het evenement. Sinds dit jaar werd er ook sterke drank verkocht op het Sint-Jansplein. Dus waarom niet de namiddag afsluiten met nog een laatste gintonic, voor 2 euro. En dan richting afterparty.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium