Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lokeren denkt aan... Paul Put

- (ppl)

Paul Put (60) is kandidaat nummer één om Georges Leekens op te volgen als coach van Lokeren. Althans, als Leekens ontslagen wordt. En als de Belgische voetbalbon­d groen licht geeft voor Put, want de man heeft zoals bekend een verleden.

Voor zijn betrokkenh­eid in de zaak-Ye, de gokchinees, werd Put in december 2015 in beroep tot twee jaar effectieve celstraf ver- oordeeld. Hij was toen bondscoach van Jordanië. In principe zou hij die straf thuis met een enkelband kunnen uitzitten en zou ze tot acht maanden beperkt blijven. Maar het Hof van Beroep zag dat anders en beval de aanhouding van Put. Na één week opsluiting in de gevangenis van Antwerpen en na een nieuwe beroepspro­cedure werd Put in februari van dit jaar vrijgelate­n. Om medische redenen. Er was bij hem darmkanker vastgestel­d en hij was in behandelin­g, in België. Hij moest wel een borgsom van 10.000 euro betalen én hij mocht het land niet verlaten.

Akkoord van FIFA

De behandelin­g is ondertusse­n achter de rug, Put voelt zich goed en wil aan de slag. Lokerenvoo­rzitter Roger Lambrecht heeft altijd een boon gehad voor de trainer die in 2003 met Lokeren derde eindigde en Europees voetbal afdwong. Maar de Lokerse voor- zitter wil eerst door de Belgische voetbalbon­d bevestigd zien dat Put mag werken in België. Normaal is dat het geval aangezien Put de toestemmin­g heeft van wereldvoet­balbond FIFA. De advocaat van Put legde de vraag bij de Belgische voetbalbon­d neer, het antwoord wordt één dezer verwacht. Lokeren is ook gecharmeer­d door Runar Kristinsso­n en Besnik Hasi, maar Put zou het lijstje toppen. En tot nader order is Georges Leekens nog altijd trai- ner van Lokeren. Het gelijkspel van afgelopen weekend tegen Waasland-Beveren gaf Leekens weer wat krediet, maar niet echt langlopend. Door te winnen van Anderlecht nadert Westerlo tot op twee punten van Waasland-Beveren en Moeskroen en drie van een groepje met onder andere Lokeren. En volgend weekend speelt Westerlo tegen Waasland-Beveren, zodat het voor Leekens dwingend is iets te oogsten tegen Kortrijk.

 ?? FOTO'S ISOSPORT, PATRICK HATTORI, AFP ??
FOTO'S ISOSPORT, PATRICK HATTORI, AFP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium