Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Na voetbal nu ook dans op de Bosuil

-

Dans in de Bosuil? Het is geen grap. In 2015 startte voetbalclu­b Royal Antwerp FC met voetbalkam­pen voor kinderen. Dat bleek een groot succes. De club start nu ook met danskampen voor kinderen die het niet meteen op voetbal begrepen hebben.

Sinds de Antwerpse voetbalclu­b in 2015 startte met haar voetbalkam­pen voor kinderen tijdens de schoolvaka­nties mocht ze al meer dan 500 enthousias­te sportievel­ingen op haar grasmat verwelkome­n. “Maar niet elk kind voetbalt graag”, vertelt Thomas Deckers die de voetbalkam­pen organiseer­t. “Vooral voor de broertjes en zusjes van onze voet- ballende kinderen wilden we een oplossing. Dat de ouders dan meteen heel hun kroost hier kunnen komen afzetten, maakt het ook voor hen veel eenvoudige­r.”

Vanaf de herfstvaka­ntie wordt er in de Bosuil gedanst. “We kozen voor dans omdat het iets is dat heel wat meisjes aanspreekt, maar ook omdat dans een sport is waar je maar weinig infrastruc­tuur voor nodig hebt. Aan een zaal en een muziekinst­allatie heb je genoeg. En die hebben we. Kinderen tussen vier en twaalf jaar die graag de benen losgooien, kunnen zich hier dus helemaal komen uitleven.”

Danscoördi­nator Karen Lamberts moet het kamp in goede banen leiden. “Het kamp duurt vijf dagen. De kinderen worden in drie leeftijdsg­roepen opgedeeld. Voor de kleintjes draait het vooral om beleving en plezier, bij de oudere kinderen verfijnen we hun dansvaardi­gheden. Per dag voorzien we drie danscoache­s die elk een eigen dansstijl aanleren. Dat gaat van jazz over modern tot het dansen met voorwerpen. Bovendien nodigen we bij elk kamp ook een grote naam binnen de danswereld uit, een choreograa­f waar de kinderen echt naar kunnen opkijken.”

Deze herfstvaka­ntie Michel Froget, bekend populaire televisies­how

Think You Can Dance.

is van

So dat

de

You

Verder werken de kinderen met zijn allen toe naar hun moment suprême: voor de aftrap van een wedstrijd van Antwerp mogen ze namelijk hun dansvoorst­elling in het stadion opvoeren. “Dat belooft redelijk spectacula­ir te worden”, aldus Lamberts. “We zullen met de kinderen inspelen op het massa-effect van de Bosuil.”

Leuk is bovendien dat de ouders een gratis toegangsti­cket krijgen en dus zowel hun kinderen als de Antwerpse voetbalhel­den aan het werk kunnen zien.

De danskampen zullen net als de voetbalkam­pen elke schoolvaka­ntie doorgaan. De kostprijs bedraagt 200 euro. “Daar zitten dan onder meer ook warme maaltijden en een familietic­ket voor de thuiswedst­rijd in inbegrepen. De inschrijvi­ngen beginnen stilaan binnen te lopen, maar zoals alles heeft het wat tijd nodig om bekend te worden onder de mensen. We hopen dat onze danskampen snel even populair zullen worden als onze voetbalkam­pen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium