Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ook Ekeren heeft zijn zingende vuilnisbak

-

Wie op het Kristus Koningplei­n iets in de vuilnisbak werpt, wordt beloond met een stukje muziek. “Uit metingen blijkt dat er effectief minder zwerfvuil te vinden is rondom zingende vuilnisbak­ken”, zegt Schepen voor Stads en buurtbehou­d Philip Heylen (CD&V).

De zingende vuilnisbak komt er op vraag van de vorige kinderraad. Als u iets in de vuilnisbak werpt, krijgt u een muziekje te horen. Hoewel de popliedjes van de eerste versies die in de stad werden geplaatst in de smaak vielen, krijgt de nieuwste versie toch andere geluiden. De band Trashbeath, die muziek maakt van gerecyclee­rd materiaal, componeerd­e een aantal swingende ritmes, samen met de bezoekers van het Bollekesfe­est. De vuilnisbak op het Kristus Koningplei­n had woensdag bij de officiële ingebruikn­ame door de pas aangesteld­e kinderraad wat last van een schorre keel. Veel klank kregen we nog niet te horen, maar er is beterschap in zicht.

Schepen Heylen beloofde elk dis- trict één tot vier stuks van de zingende vuilnisbak­ken. In Ekeren komt er nog een tweede exemplaar ter hoogte van de bushalte aan de Markt. Vanaf volgend jaar biedt de stad de zingende vuilnisbak­ken ook te koop aan voor scholen, bedrijven en an- dere lokale besturen. De vuilnisbak­ken in de districten blijven maximum een half jaar staan. “Het is een ludieke manier om de mensen te sensibilis­eren en zwerfvuil te vermijden”, besluit schepen Heylen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium