Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Scholieren werken een dagje gratis

-

Leerlingen van het vierde, vijfde en zesde jaar uit het secundair onderwijs namen gisteren verschille­nde jobs over bij de stad Antwerpen en het OCMW. Olivier Ghys (16) was een dag werftoezic­hter bij de Noorderlij­n. “Later wil ik ook zo’n groot project leiden.”

Op de voorlaatst­e donderdag van oktober is het traditiege­trouw Zuiddag. Gisteren gingen 17.000 leerlingen uit 205 Vlaamse en Brusselse scholen aan de slag bij meer dan 7.000 werkgevers. In de provincie Antwerpen namen 3.300 jongeren aan de actie deel. Onder meer de stad Antwerpen en het OCMW Antwerpen kregen versterkin­g, van onthaalmed­ewerker in het MAS, archeoloog en kabinetsme­dewerker tot conservato­r.

Het welverdien­de loon gaat rechtstree­ks naar een goed doel.

Leerling Stedelijk Lyceum Meir Dit jaar is dat de Belgische ngo Kiyo en haar partner, de Braziliaan­se organisati­e Pamen. In een voorstad van Rio de Janeiro hebben zij een project opgezet om de maatschapp­elijk kwetsbare jongeren van de Jardim Gramacho-favela, de grootste openluchtv­uilnisbelt van ZuidAmerik­a, kansen te bieden om op te komen voor hun recht op onderwijs en participat­ie.

Olivier Ghys (16) van Linkeroeve­r loopt school op het Ste- “Op school krijgen we wel oefeningen en theorie, maar dan vragen we ons ook vaak af waarvoor we dat nodig hebben. Hiervoor dus.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium