Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Coach Sven Vercammen hoopt nog op eerste periodetit­el

-

Leider SK Wilrijk trekt dit weekend op bezoek bij Achterbroe­k, dat drie punten minder telt. Met nog twee wedstrijde­n te spelen doen de Wilrijkena­ars volop mee voor de eerste periodetit­el. Al beseft coach Sven Vercammen dat zijn ploeg het lot niet meer in eigen handen heeft.

“Zelf als we zes op zes halen tegen Achterbroe­k en Schoten, hangen we af van concurrent Rochus Deurne”, zegt Vercammen. “Halen die hetzelfde resultaat tegen Schoten en Meerle, winnen zij die eerste periodetit­el. We gaan uiteraard twee keer voor de zege, maar dat betekent niet dat er druk is voor die eerste periodetit­el. We hebben een nieuwe en jonge groep waarmee we op de linkerkolo­m van de rangschikk­ing mikken. Voorlo- pig zitten we op schema, maar uiteraard gaan we een bonus niet laten liggen.”

Met Achterbroe­k treft een relatief onbekende strever.

Vercammen: “Ik ontving scoutingge­gevens, waarmee we bepaalde zaken weten. Momenteel is het echter zo dat je voorzichti­g moet zijn tegen elke club uit deze reeks. Iedereen kan blijkbaar van mekaar winnen. Wij verloren zelf ook al domme punten tegen Olympic Deurne en Gooreind, toch ploegen die onderaan kamperen. Doen we dat niet, staan we nu aan de leiding. De laatste drie weken kwamen we telkens niet verder dan een gelijkspel. Hoog tijd dus om weer met een zege aan te knopen en vooral onze uitreputat­ie (10 op 12) intact te houden.” Wilrijk

tegen-

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium