Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Brutale inbraken in jeugdlokal­en

Zowel Chiro als KLJ krijgen ongewenst bezoek

-

In één week tijd werd twee keer ingebroken in de lokalen van jeugdveren­igingen in de Baron van Ertbornstr­aat. Er is materiële schade en er werd geld gestolen. “Alleen daarin waren ze geïnteress­eerd”, zegt Eli Van Ravels van de KLJ.

Verschille­nde jeugdveren­igingen hebben hun lokalen achter het Wolffaerts­hof in de Baron van Ertbornstr­aat. Dat de sociale controle hier erg laag is, ondervonde­n onlangs zowel de meisjes- en jongensafd­elingen van Chiro Akkefietje en de KLJ. In één week tijd kregen ze tweemaal ongewenst bezoek over de vloer. De eerste keer werd er in de nacht van woensdag 12 okto- ber ingebroken in de lokalen van de meisjesafd­eling van Chiro Akkefietje.

“Alle binnendeur­en werden opengebrok­en en de dieven gingen aan de haal met onder meer een kassa uit het leidingslo­kaal”, zegt Michiel Op de Beeck namens de groepsleid­ing van Chiro Echo. “Achteraf bleek dat ook een afdelingsk­assa ontvreemd werd uit de lokalen van de jongensafd­eling van Chiro Echo. Bovendien werden de sloten van de spiksplint­ernieuwe opbergkast opengebrok­en.”

Ook in het naastligge­nde KLJlokaal werd ingebroken. Eli Van Ravels laat namens de leiding weten dat de toegangsde­ur met een koevoet werd geforceerd. “De daders doorzochte­n duidelijk het hele lokaal, want lieten een grote rommel achter. Ze waren blijkbaar alleen in geld geïnteress­eerd, want alleen wat klein wisselgeld werd meegenomen.”

De leiding van de jeugdveren­igingen liet afgelopen zondag alle activiteit­en gewoon doorgaan, maar een dag later, afgelopen maandag dus, werd door de jongenslei­ding van Chiro Echo opnieuw een inbraak vastgestel­d. Dit keer verschafte­n de dieven zich de toegang tot het lokaal door een grote steen door een raam naar binnen te gooien, waarna het sleutelkas­tje werd leeggeroof­d.

“We riepen er uiteraard opnieuw de politie en onze verze- keringsage­nt bij”, zegt Op de Beeck. “We laten nu alle sloten veranderen. Alle waardevoll­e zaken hebben we ondertusse­n voor alle zekerheid overgebrac­ht naar leden en bestuursle­den thuis.”

Toch houden de drie jeugdveren­igingen hun hart vast, denkend aan de brandstich­ting die in 2008 kampmateri­aal op dezelfde plaats in de as legde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium