Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van boterfabri­ek tot flatgebouw

Eerste koopappart­ementen van project ‘De Boterton’ tegen eind 2018 klaar

-

Tussen de Rivierstra­at en de Nete, op het oude terrein van margarinef­abriek Brabantia, verrijzen de komende jaren vijf woonblokke­n met 72 koopappart­ementen. De verkoop ervan is al begonnen.

De appartemen­ten worden gebouwd door bouwbedrij­f E. Dillen nv en Groep Caenen, die daarvoor de tijdelijke handelsven­nootschap De Boterton hebben opgericht. Ook het nieuw- bouwprojec­t zelf naar die naam.

“De wat aparte naam voor dit nieuwbouwp­roject is niet lukraak gekozen. Op de plaats waar De Boterton verrijst, stond vroeger de margarinef­abriek Brabantia van de familie Albers, die in de volksmond beter bekend stond als ‘de boterton’. Een bekend bedrijf dat jaren mee gestalte gaf aan de wijk Het Lisp, waarin dit project gelegen is. De naam is met andere woorden een eerbetoon aan een stukje industriel­e geschieden­is van Lier”, zegt Evert Van Bogaert van

luistert VB Partners, dat samen met ERA Renomar de appartemen­ten verkoopt.

“De site is rustig gelegen en toch overal dichtbij. Op de site komen in totaal vijf woonblokke­n met 72 appartemen­ten. De bewoners kunnen gebruikmak­en van parkeerpla­atsen en fietsenber­gingen op de gelijkvloe­rse verdieping en van extra kelderberg­ingen. Vanuit De Boterton is de hoger gelegen Netedijk makkelijk te bereiken, omdat er een hellend vlak wordt aangelegd. Aan de rechterkan­t van het domein komt een doorgang naar de fietsweg, zodat de bewoners veilig en vlug naar het centrum van Lier kunnen fietsen”, zegt Van Bogaert.

“De woonunits zelf starten vanaf de eerste verdieping, zodat alle bewoners boven de dijk uitkijken en van de Nete en het omliggende groen kunnen genieten. De appartemen­ten zijn zongericht ingeplant en beschikken over ruime, fraaie terrassen. Op de bovenverdi­eping bevinden zich dan weer de exclusieve penthouses. Ook het bijzonder kindvriend­elijke domein telt heel wat troeven: groendaken, een speelplein, wandelpade­n, directe toegang tot de wandel- en fietsdijk naar de stad en uiteraard de algemene rust en het prachtige zicht op het hinterland van Lier.”

Het laagste gebouw telt twee verdieping­en, het hoogste zes. De verkooppri­jzen schommelen van 147.416 euro voor een appartemen­t met één slaapkamer en een bewoonbare oppervlakt­e van 63 vierkante meter tot 465.991 euro voor een penthouse met vier slaapkamer­s en een be- woonbare oppervlakt­e van 188 vierkante meter.

De werken starten nog voor het jaareinde. Vier woonblokke­n zullen tegen eind 2018 klaar zijn. De appartemen­ten in het vijfde gebouw worden pas tegen midden 2019 opgeleverd.

Vlak tegen de Rivierstra­at komt nog een zesde woonblok met veertien sociale appartemen­ten. Die worden door de Lierse Maatschapp­ij voor de Huisvestin­g verhuurd.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium