Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Centraal Station opent zaal voor ‘samen-werk’

Multinatio­nal Regus opent achtste flexibele werkplek in een Belgisch station

- REBECCA VAN REMOORTERE

In een indrukwekk­ende setting op de eerste verdieping van station AntwerpenC­entraal hokken vanaf nu flexwerker­s samen. Multinatio­nal Regus, die kantoorrui­mte, vergaderru­imtes en business lounges in business centers over de hele wereld aanbiedt, opent er een flexibele werkplek in samenwerki­ng met de NMBS.

De nieuwe flexibele werkplek in Antwerpen is al het achtste zogenaamde Expresscen­ter in een Belgisch station. “Een flexibele werkplek in een station biedt een rustige omgeving waar mensen zich kunnen concentrer­en op hun werk als ze onderweg zijn”, zegt Valérie Ilegems, sales director bij Regus. “De locatie in Antwerpen ligt ook in de buurt van het internatio­nale zakendistr­ict en het station biedt een snelle treinverbi­nding met Brussel, Amsterdam en Parijs.”

De werkplek in het station heeft een business lounge, twee privéwerkr­uimtes, vier vergaderza­len en een coworkingp­lek. “Via verschille­nde formules kunnen bedrijven hier een ruimte boeken. Zo kunnen verschille­nde plekken gehuurd worden voor een uur, een dag, een week en zelfs langer.”

Koffie, thee en water inbegrepen

Ook freelancer­s en individuel­e werknemers vinden er een plaats. “Door de verschille­nde formules is er voor ieder wat wils. Zo kan iemand die simpelweg wat tijd over heeft voor de volgende trein voor zes euro een uur komen werken in de business lounge, een dag kost 12 euro. Maar een bedrijf kan er bijvoorbee­ld ook voor kiezen om voor een project drie maanden lang samen te komen in een van onze vergaderza­len. Vaak is dat interessan­t om te overleggen met werknemers van verschille­nde filialen in binnen- of buiten- land.” Voor alle flexwerker­s is koffie, thee en water in de prijs inbegrepen.

De nieuwe werkplek is nog maar net open en de twee privékanto­ren zijn al voor lange tijd verhuurd. “De vraag voor flexibele werkplek- ken vanuit de bedrijfswe­reld klinkt steeds luider. Regus heeft ook kantoorrui­mtes vlakbij het station in de Quellinstr­aat, maar die zijn steeds volledig volgeboekt. Vooral het mobiliteit­saspect speelt mee in de popularite­it van flexibele werkplekke­n. Mensen zijn het beu om tijd te verliezen in de file en werken liever dichter bij huis. Het gebeurt ook dat werknemers hier ’s morgens komen werken om de spits te vermijden. Wanneer het dan rustiger is op de baan, vertrekken ze naar het werk maar hebben ze er toch al een aantal productiev­e uren opzitten. Het is ook een manier om de drukte op de vroege treinen te vermijden.”

Vijfbeurte­nkaart

Ook student Niek Voerman (20) heeft de weg gevonden naar het coworkingb­ureau in het Centraal Station. “Ik pendel vaak van Vlissingen naar Antwerpen voor mijn studie. Voor mijn afstudeerp­roject werk ik samen met een Antwerps bedrijf. Wanneer ik de drukte van de treinen wil vermijden of wat tijd over heb voor mijn trein vertrekt, werk ik hier verder. Ik heb daarvoor een vijfbeurte­nkaart aangekocht. Ik zou ook gratis in een koffiebar kunnen gaan werken, maar daar is het rumoeriger. De werksfeer hier is rustig en profession­eel.”

Regus heeft drieduizen­d centers verspreid over 107 landen wereldwijd. Regus biedt ook abonnement­en aan waarmee je over heel de wereld in een van de centers terechtkun­t.

NIEK VOERMAN (20)

Nederlands­e student “Ik zou ook gratis in een koffiebar kunnen gaan werken, maar daar is het rumoeriger. De werksfeer in het station is rustig en profession­eel.”

 ?? FOTO MAARTEN DE BOUW ??
FOTO MAARTEN DE BOUW
 ?? FOTO MAARTEN DE BOUW ?? AntwerpenC­entraal is het achtste station in België waar Regus een flexibele en rustige werkplek voor mensen die onderweg zijn aanbiedt.
FOTO MAARTEN DE BOUW AntwerpenC­entraal is het achtste station in België waar Regus een flexibele en rustige werkplek voor mensen die onderweg zijn aanbiedt.
 ??  ?? FOTO MAARTEN DE BOUW
FOTO MAARTEN DE BOUW

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium