Gazet van Antwerpen Stad en Rand

GS Beobank Hoboken maakt het zichzelf onnodig moeilijk in slotfase

-

GS Beobank Hoboken won zoals verwacht zijn wedstrijd bij rode lantaarn Tervuren. Al hadden de bezoekers meer moeite dan gedacht. Enerzijds omdat ze nogal onzorgvuld­ig met de kansen omsprongen, anderzijds omdat de thuisploeg bleef geloven in zijn kansen. Hoboken blijft door de zege wel bovenaan meedraaien in het klassement.

“We kwamen na tien minuten vrij ongelukkig 1-0 achter”, aldus Steven Dillien.

Hoboken had daarvoor de wedstrijd volledig in handen, maar doelhout en de plaatselij­ke doelman voorkwamen de voorsprong in eigen voordeel.

“Gelukkig wisten we nog voor de pauze de situatie recht te zetten en liepen we 1-3 uit.”

De bezoekers zouden in de beginfase van de tweede helft die kloof zelfs uitdiepen tot 1-5.

“Maar dan maakten we het onszelf moei- lijk. We hadden opnieuw de nodige kansen om hen uit te tellen, maar wisten die niet te benutten. Het maakte dat we geen geruststel­lende bonus bij elkaar gespeeld kregen dat en ze in hun kansen bleven geloven. Dichter dan twee doelpunten (3-5, red.) kwamen ze niet, maar echt achterover leunen, zat er voor ons niet in. Dat maakte dat het toch wel tot het einde opletten was.”

Toch was Dillien meer dan tevreden over het gebrachte spel.

“Zolang we blijven winnen, is het goed. Enkel tegen Schaarbeek liep het mis, voor het overige wisten we altijd aan het langste eind te trekken. Het voetbal dat we brengen, is al weken in orde. Ik denk dat we al het hele seizoen op een hoog niveau spelen. Enkel het scoren lukt wat minder. Eens we dat euvel verholpen hebben, zal het misschien gemakkelij­ker lopen en kunnen we de wedstrijde­n sneller dood maken. Nu is het toch altijd bij de les blijven tot het einde. En dat kost toch wel krachten en energie.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium