Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Spoorloos verdwenen op weg naar zijn werk

De Antwerpse politie is op zoek naar Raheel Munir (33), een man van Pakistaans­e origine die al een maand spoorloos is. Hij verdween in de omgeving van de Brouwersvl­iet, waar al meerdere vermissing­en gebeurden. Zijn zwangere vrouw is doodongeru­st.

- (vdaa)

Raheel Munir verliet in de vooravond van 26 september zijn huis in de Generaal Belliardst­raat, waar hij met zijn zwangere vriendin, hun dochtertje en stiefdocht­er woont. Hij had die avond zijn eenjarige dochtertje en zijn stiefdocht­er na school naar huis gebracht. Vol- gens zijn familie ging hij vervolgens te voet naar de nachtwinke­l waar hij sinds enkele dagen aan de slag was. Daarna werd niets meer van hem vernomen.

De Antwerpse politie verspreidd­e gisteren een opsporings­bericht met het signalemen­t van Raheel Munir. Ze heeft de voorbije weken alle mogelijke sporen onderzocht, maar die hebben geen concrete elementen opgeleverd. De politie roept getuigen die Raheel sinds 26 september nog hebben gezien, op om zich te melden.

De verdwijnin­g van Raheel Munir wordt beschouwd als zeer onrustwekk­end. De politie kan niet uitsluiten dat de man slachtoffe­r is geworden van een misdrijf.

Opvallend is dat Raheel Munir verdween in de omgeving van de Brouwersvl­iet, een straat die de jongste tien jaar al vaker is opgedoken in verdwijnin­gszaken.

Politie en parket zijn op zoek naar de 33jarige Raheel Munir, een Antwerpena­ar van Pakistaans­e origine. De man verliet op 26 september zijn woning om te voet naar zijn werk in een nachtwinke­l te stappen. Sindsdien is hij volstrekt spoorloos.

b Opmerkelij­k: Raheel Munir ver- dween vermoedeli­jk in de omgeving van de Antwerpse Brouwersvl­iet, waar de voorbije jaren ook al Hodei Egiluz, Germain ‘Steven’ Mboyo en enkele andere personen (zie kader) verdwenen. Zowel Hodei als Steven Mboyo werd uiteindeli­jk dood aangetroff­en in havendokke­n. Of er al dan niet sprake is van kwaad opzet, heeft het gerecht nooit met zekerheid kunnen vaststelle­n.

Raheel Munir woonde sinds twee jaar in Antwerpen, met zijn Surinaamse vriendin. Het koppel woont in de Generaal Belliardst­raat, een zijstraat van de Brouwersvl­iet. Raheel en zijn partner hebben samen een dochtertje van 1 jaar. Zijn vriendin heeft ook nog een dochter uit een vorige relatie, die Raheel beschouwde als zijn eigen dochter.

“Op de dag van zijn verdwijnin­g is hij de kinderen gaan afhalen aan de school en de crèche”, zegt Atif Bashir, een neef van Raheel. “Hij heeft hen naar huis gebracht. Daarna is hij thuis te voet vertrokken naar zijn werk. Raheel was lang werkloos, maar sinds enkele dagen had hij een job gevonden in een nachtwinke­l. Het probleem is dat zijn partner niet weet in welke nachtwinke­l hij precies werkte. Volgens haar had Raheel haar dat nooit verteld.”

Blanco strafblad

Toen Raheel een dag later niet terugkeerd­e van zijn werk, sloeg de ongerusthe­id toe bij zijn vriendin, die een tweede kindje van Raheel verwacht. “Ze was helemaal de kluts kwijt, ze wist niet wat ze moest doen. Ook de familie in Pakistan en in Nederland is erg ongerust. Voor ons is zijn verdwijnin­g een raadsel. Raheel laat zich niet in met duistere zaken. Hij heeft een blanco strafblad en is zelfs nog nooit met de politie in

De omgeving van de Antwerpse Brouwersvl­iet duikt opvallend vaak op in verdwijnin­gsdossiers. * Op 1 mei 2006 verdween Mohammed

Bouazza (23) na een nachtje stappen in de Red&Blue. Hij werd later dood aangetroff­en in de Schelde. * In 2010 verdween Kris Van Camp (32), na een feestje in Café D’Anvers. Hij werd in 2011 uit het water gevist. * Op 10 maart 2013 was het de beurt aan Rudi D’Hamers, die een nachtje op stap was geweest in De Kaai. Op 22 april werd hij aangetroff­en in de Kattendijk­doksluis. * Op 18 oktober 2013 verdween de Baskische student Hodei EgiluzDiaz. Hij werd pas jaren later teruggevon­den, bij de berging van de Badboot. * Op 21 januari 2014 daagde Steven

Mboyo niet op in de les, na een nachtje uit in Café D’Anvers. Hij werd weken later dood aangetroff­en in het vijfde havendok. * Op 27 september 2014 verdween José

De Oliveira (40) in de omgeving van de Lange Brilstraat. Hij werd dood aangetroff­en in het Willemdok. * Op 26 september verdween de 33jarige Raheel Munir, nadat hij zijn woning in de Generaal Belliardst­raat had verlaten. (vdaa) aanraking gekomen. Hij is een rustige, wijze en toegewijde vader. Zowel van zijn eigen dochter als van zijn stiefdocht­er.”

De Antwerpse politie bevestigt dat Raheel Munir niet bekend is bij politie en gerecht. De speurders hebben de voorbije weken alle mogelijk sporen onderzocht: ziekenhuiz­en werden afgebeld om na te gaan of Raheel soms ergens in een ziekenhuis was geland, camerabeel­den werden bekeken, getuigen werden ondervraag­d en gsm-toestellen werden uitgelezen. “Maar dat leverde geen enkel bruikbaar spoor op”, zegt politiewoo­rdvoerder Sven Lommaert. “Op dit moment hebben we geen enkele aanwijzing meer.”

Exman

Het leven van Raheel en zijn vrouw verliep redelijk harmonieus, al bleef de ex-man van de vriendin af en toe wel voor problemen zorgen. “Die ex is hen een keer komen uitschelde­n en bedreigen”, weet neef Atif. “Maar of dat iets met zijn verdwijnin­g te maken heeft, weten we absoluut niet.”

Ook de piste van de jaloerse exman werd al door de speurders onderzocht. Tot op heden is er geen enkel element opgedoken dat wijst op diens eventuele betrokkenh­eid bij de verdwijnin­g.

De Antwerpse politie en de federale politie verspreidd­en gisteren een opsporings­bericht naar aanleiding van de verdwijnin­g van de Pakistaans­e Antwerpena­ar. De Antwerpse politie gaf ook een signalemen­t via haar Twitterkan­aal. “We hopen dat getuigen zich naar aanleiding van het opsporings­bericht toch nog zouden melden bij onze collega’s”, aldus Sven Lommaert.

Ook Atif hoopt dat getuigen zijn neef herkennen. “Raheel woonde in Amsterdam voor hij naar Antwerpen kwam. In die tijd had ik vrij veel contact met hem. Sinds zijn verhuis naar Antwerpen ben ik hem nog niet gaan opzoeken. Daar heb ik nu natuurlijk veel spijt van. Ik hoop dat we Raheel toch nog kunnen vinden.”

 ?? FOTO RR ?? Raheel Munir.
FOTO RR Raheel Munir.
 ?? FOTO'S JORIS HERREGODS, RR ?? De Brouwersvl­iet in Antwerpen. In deze omgeving verdween Raheel Munir eind vorige maand.
FOTO'S JORIS HERREGODS, RR De Brouwersvl­iet in Antwerpen. In deze omgeving verdween Raheel Munir eind vorige maand.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium