Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Moord op haar man tot in de puntjes georkestre­erd”

Verdachten moord Sleeckxstr­aat riskeren tot 29 jaar cel

- JONATHAN BERNAERTS

Seda Karabacak (32) gaf haar minnaar Emre Akbas (31) de opdracht om haar man te vermoorden. Dat is de stelling die het Openbaar Ministerie verkondigd­e op het proces over de moord op Ahmet Karabacak. Seda Karabacak riskeert 29 jaar cel, Emre Akbas hangt 27 jaar boven het hoofd.

“De vader van je drie kinderen laten vermoorden, hoe gemeen kun je zijn”, sneerde Bahriye, de zus van de vermoorde Ahmet Karabacak, naar zijn echtgenote in de beklaagden­bank. “Waarom moest Ahmet dood? Daar hebben we nog altijd geen antwoord op gekregen. Ons leven is verwoest. We zijn boos en verdrietig.”

De moord op Ahmet Karabacak werd tweeënhalf jaar geleden, op 20 april 2014, gepleegd in een rijhuis in de Sleeckxstr­aat in Antwerpen-Noord. Zijn vrouw Seda was tijdens dat weekend met haar drie kinderen op bezoek bij familie in Anderlecht. Toen ze zondagavon­d thuiskwam, vond ze het lichaam van haar man een plas bloed. Met één schot in het hoofd was hij vermoord. Diezelfde namiddag had Seda Karabacak nog verschille­nde keren naar huis gebeld, maar haar man antwoordde niet.

De politie ontdekte dat Seda en Ahmet Karabacak huwelijksp­roblemen hadden. Meer nog, de vrouw had een minnaar: Emre Akbas, die in de buurt in een slagerij werkte. Er werden tal van sms’jes ontdekt waarin de twee hun liefde voor elkaar verklaarde­n.

Ahmet Karabacak was op de hoogte van de affaire en dat zorg- de voor hoogoplope­nde ruzies. Emre Akbas zou eerder al aan zijn broer Enes (25) gevraagd hebben om Ahmet Karabacak een lesje te leren. Daarvoor klopte de jongere broer zelfs aan bij motorbende Satudarah, maar hij werd er wandelen gestuurd.

Na maanden stilzwijge­n gaf Emre Akbas toe dat hij aanbelde aan het huis in de Sleeckxstr­aat, er binnenstap­te en zijn liefdesriv­aal een kogel door het hoofd joeg. Hij wist dat Seda Karabacak dat weekend op familiebez­oek was.

Het Openbaar Ministerie is er rotsvast van overtuigd dat Seda Karabacak haar minnaar Emre Akbas de opdracht gaf om haar man te vermoorden. Aanklager Björn Backx: “Seda heeft de moord op haar man tot in de puntjes georkestre­erd. Op de dag van de feiten, toen ze op familiebez­oek was, heeft ze Emre een ‘go’ gegeven. Het viel op hoe lichtzinni­g ze na de feiten over de dood van haar man deed.” Backx vorderde voor ‘opdrachtge­efster’ Seda Karabacak 29 jaar cel, en voor ‘schutter’ Emre Akbas 27 jaar.

Ook Enes Akbas en zijn vriend Ibrahim Ekici (27) treffen schuld aan de dood van Ahmet Karabacak, vindt het Openbaar Ministe- rie. Ze hadden Emre Akbas aan de Sleeckxstr­aat afgezet en pikten hem na de moord weer op. De twee zouden het moordwapen daarna in een kanaal in Rotterdam hebben gedumpt. Enes Akbas en Ibrahim Ekici riskeren respectiev­elijk 10 en 8 jaar cel.

Vandaag voeren de advocaten van de verdedigin­g het woord. Het meest wordt uitgekeken naar het pleidooi van advocaat Pol Vandemeule­broucke, die Seda Karabacak verdedigt. De vrouw ontkent immers dat ze ook maar iets met de moord op haar man te maken heeft.

 ?? FOTO FREDERIK BEYENS ?? Op 14 januari 2015 vond een reconstruc­tie van de moord plaats.
FOTO FREDERIK BEYENS Op 14 januari 2015 vond een reconstruc­tie van de moord plaats.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium