Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Weerstandl­aan na werken pak veiliger voor fietsers en jeugd

-

De Weerstandl­aan onderging de afgelopen maanden een grondige metamorfos­e. Door verscheide­ne ingrepen werd de straat een pak veiliger voor fietsers, voetganger­s en schoolgaan­de jeugd.

In de Weerstandl­aan worden de komende dagen rijbaankus­sens geplaatst ter hoogte van warenhuis Lidl en het kruispunt met de Frieslands­traat. Het gaat om de laatste fase van de werken aan de Hendriklei.

“Door de werken wordt in de Weerstandl­aan tijdelijk eenrichtin­gsverkeer ingevoerd in de richting van de Hendriklei”, zegt districtss­chepen van Publiek Domein Tom De Boeck (sp.a). Hij benadrukt dat de voorbije maanden hard werd gewerkt. “Het volledige fietspad werd heraangele­gd in asfalt, er kwam een extra strook voor de fietsers en het voetpad werd vernieuwd. Verder werd de zichtbaarh­eid aan de kruispunte­n verbeterd en werd bijkomend groen aangeplant.”

Zone 30

In de laatste fase worden nog rijbaankus­sens geplaatst. “Al deze ingrepen moeten de veiligheid voor voetganger­s, fietsers en schoolgaan­de jeugd verbeteren”, zegt De Boeck. “De straat wordt smaller en wordt zone 30 in plaats van zone 50. Rijbaankus­sens moeten helpen om die snelheid af te dwingen en dankzij een extra strook worden fietsers ook minder gehinderd door wagens.”

De werken verliepen volgens de districtss­chepen vlotter dan verwacht. “De werf was gepland tot eind 2016, maar we verwachten dat ze half november al klaar is”, zegt De Boeck. “Het project kostte 600.000 euro, waarvan het grootste deel wordt gedragen door het district. Voor de verkeersre­mmende ingrepen trekt de stad Antwerpen 80.000 euro uit.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium