Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geubels lacht met gehandicap­ten

B

- TOM VETS

Philippe Geubels gaat voor het eerst een programma voor Eén maken. In 2017 steekt hij in Taboe de draak met mensen met wie je eigenlijk niet mag lachen.

In een opmerkelij­ke mix tussen human interest en comedy wordt elke aflevering een ander taboe aangepakt. Mensen met het syndroom van Down, die ledematen missen, of die te horen hebben gekregen dat ze door ziekte terminaal zijn. Met zulke mensen hoor je niet te lachen, dat is het uitgangspu­nt. Maar Philippe Geubels gaat het in zijn nieuwe Eén-programma toch proberen te doen.

Het idee is ontsproten uit de koker van Bart Cannaerts, die in Philippe Geubels de perfecte vertolker ervan vond. Toch zou Ta

boe niet willen choqueren. Elke week moet de kijker worden ondergedom­peld in een nieuwe wereld waar ontroering en humor elkaar voortduren­d omarmen, luidt het opzet.

“Dit programma wordt voor mij als komiek een van de grootste uitdaginge­n in mijn carrière. Het heet niet voor niks Taboe”, zegt Geubels. Het programma, dat momenteel nog in de kinderscho­enen staat, zal er stevig op moeten toekijken dat de grenzen van het fatsoen niet worden overschred­en. De VRT benadrukt dat

Taboe buiten de lijnen kleurt en dat de uitvoering van het idee “spannend” is.

Geen exclusivit­eitscontra­ct

Dat Geubels dit programma gaat hosten, is opmerkelij­k. Hij begon ooit bij M!LF op het toenmalige 2BE en was de laatste jaren vooral bij Vier actief, waar hij onder meer Geubels en de Belgen maakte en als jurylid in De Slimste Mens fungeerde. Maar de comedian heeft daar geen exclusivit­eitscontra­ct en kan eender waar aan de slag. Vorig jaar was er nog sprake van een fictiereek­s op Vier waaraan Geubels zou meewerken, maar rond dat project is het al lang stil.

Taboe zal ten vroegste in het najaar van 2017 op Eén worden uitgezonde­n. Het productieh­uis is Panenka van Tom Lenaerts, dat ook Een Kwestie van Geluk en Kalmte kan u Redden maakte.

PHILIPPE GEUBELS

Presentato­r Taboe “Dit programma wordt voor mij als komiek een van de grootste uitdaginge­n in mijn carrière.”

 ?? FOTO FRANK BAHNMULLER ?? Philippe Geubels werkt volop aan de nieuwe show die “buiten de lijnen kleurt”.
FOTO FRANK BAHNMULLER Philippe Geubels werkt volop aan de nieuwe show die “buiten de lijnen kleurt”.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium