Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vincent Kompany: y: “Als ik nu opg eef, , weet ik dat het gedaan is”

WEER OP HET VELD

-

Is zijn 34ste comeback de goede? Vincent Kompany speelde zondag driekwart wedstrijd zonder problemen in de Premier League. Een eerste stap in een lang proces voor de 30jarige Citycaptai­n: opnieuw voetballer worden. Aan de vooravond van een nieuwe derby in Manchester praat hij voor het eerst over zijn terugkeer.

Blij om terug te zijn?

“Het is altijd moeilijk om terug te komen. Maar ik weet wat ik moet doen om mijn niveau opnieuw te bereiken.”

Wat is er gebeurd in Barcelona? Guardiola zei dat je in je hoofd niet klaar was om te spelen.

“De situatie was heel eenvoudig. Soms maken mensen het te moeilijk. Ik ben zes maanden out geweest en ik moest de medische staf beloven om altijd eerlijk te zijn tegenover hen en hun beslissing­en te respectere­n. De dag voor de wedstrijd vertelde ik hen hoe ik me voelde en zij namen de beslissing voor mij. Natuurlijk wilde ik spelen, maar ik heb de belofte gedaan een beetje meer naar hen te luisteren. Tegen Southampto­n ging ik er na 70 minuten af. Vroeger zou ik dat niet gedaan hebben, maar nu maakt het deel uit van de afspraak. Het is een overeenkom­st die we hebben gemaakt in het belang van iedereen.”

Hoe overtuigd ben je dat je blessurepr­oblemen nu achter jou liggen?

“Ik ben altijd overtuigd. Ik kan niet anders dan overtuigd zijn als ik al die uren werk om terug te komen zie. In mijn lange carrière als voetballer heb ik veel mooie momenten beleefd. Als ik nu opgeef, weet ik dat het gedaan is en dat ik ze nooit meer beleef. Maar als ik doorga – en dat moet ik doen in goede en kwade dagen – is er altijd een kans dat ik die momenten opnieuw beleef. Niemand hoeft te twijfelen aan mijn motivatie.”

Hoe zwaar weegt het mentaal?

“De uitdaging om terug te komen drijft me voort. God weet wat er gebeurd was als ik die blessures niet had gehad. Maar het was nu eenmaal de realiteit de laatste twee jaar en ik heb iets nodig om sterker te worden, om in te geloven. Mijn motivatie is alleen maar groter geworden, want ik heb het gevoel dat ik thuishoor op het veld. Ik verdien goeie momenten, omdat ik elke dag hard heb gewerkt om terug te komen. Ik heb een rotsvast vertrouwen in mezelf.”

Sommige mensen schreven je al af. Is het je droom om je carrière bij City te beëindigen?

“Als ik één iets geleerd heb, is het om niet te veel te speculeren of te ver in de toekomst te kijken. Ik ben gewoon blij dat de match tegen Southampto­n goed

Kapitein van Rode Duivels en Manchester City praat voor het eerst over zijn comeback Vincent Kompany “Ik verdien goeie momenten, omdat ik elke dag hard heb gewerkt om terug te komen. Mijn motivatie is alleen maar groter geworden.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium